12.3.14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των λογιστών στην κινητοποίηση στις 7 Μαρτίου στο Σύνταγμα. Πιστεύουμε ότι αυτή η συμμετοχή των συναδέλφων σηματοδοτεί την ελπίδα για το αύριο του κλάδου μας, εκφράζει την αγωνιστική διάθεση όλων των συναδέλφων μας.
Για πάνω από 3 μήνες ο λογιστικός, και όχι μόνο, κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Από την πρώτη στιγμή το μεγάλο μέρος των λογιστών αντιλαμβανόταν ότι τα μέτρα δεν στόχευαν απλά στην οικονομική αφαίμαξη στων συναδέλφων, αλλά αποτελούν μέρος του σχεδίου για παραπέρα συγκέντρωση των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών σε μεγάλες λογιστικές – ελεγκτικές υπηρεσίες στα πλαίσια της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος.          Ταυτόχρονα όμως με το Ν.4174/13, για το νέο ποινολόγιο, σε ισχύ είναι και ο Ν. 4172/13 για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και την συνυπευθυνότητα των λογιστών. Είναι σαφές ότι ο αγώνας για κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων δεν  μπορεί να περιορίζεται μόνο στους κόλπους των λογιστών, αλλά αφορά το σύνολο των ελ. Επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών και εμπόρων. Για αυτό και ο αγώνας είναι κοινός, ουσιαστικά είναι αγώνας των λογιστών με τους πελάτες μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·         Απόσυρση των Ν.4174/13, Ν.4172/13, Ν.4223/13, του κώδικα δεοντολογίας, του αρ. 2 του Ν.4225 (ΑΠΔ)
·         Κατάργηση όλων των χαρατσιών και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
·         Αφορολόγητο όριο, ατομικό στα 20.000 ευρώ και 40.000 οικογενειακό, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας την Παρασκευή 14 Μάρτη 2014 στις 11.00 το πρωί

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν.Μεσσηνίας να ενημερώσει και να καλέσει έγκαιρα τα μέλη του για  μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση

Συμμετέχουμε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου και των ΕΒΕ (Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων)


Τέλος, να είμαστε σε ετοιμότητα για κινητοποίηση του κλάδου την ημέρα ψήφισης του νέου φορολογικού.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ


Υ.Γ.   Το παρόν στάθηκε και στο e-mail του Συλλόγου μας για να ενημερωθεί το Δ.Σ., ώστε να μη χρειαστεί να το μάθει τηλεφωνικώς από κάποιο συνάδελφο.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου