5.6.14

Αναβαθμίζονται ιατροτεχνολογικά η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γ.Μπέζος: «Δε θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να αγωνιζόμαστε για τη συνεχή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Αποτελεί για μας πάντα το μεγάλο ζητούμενο»

Νέο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό παρέλαβε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στο πλαίσιο της ουσιαστικής αναβάθμισης που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια στο νοσηλευτικό ίδρυμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ειδικότερα πρόκειται για την προμήθεια 6 τεμαχίων monitor με κεντρικό σταθμό για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλων 6 τεμαχίων monitor με κεντρικό σταθμό για την Μονάδα Εμφραγμάτων.

Ο ανωτέρω ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θεωρείται πολύ σημαντικός στην ομαλή λειτουργία των δύο κρίσιμων κλειστών τμημάτων νοσηλείας μιας και ο υφιστάμενος αντίστοιχος εξοπλισμός και ξεπερασμένος είναι τεχνολογικά και λόγω παρέλευσης  15ετίας δεν υποστηρίζεται τεχνικά από τις εταιρείες του χώρου.

Η παραλαβή του σημερινού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αφορά  την ένταξη ενός ακόμη έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 184.000€.

Σημειώνεται ότι από το 2010 που άρχισαν να λειτουργούν, στη Μονάδα Εμφραγμάτων και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευτεί 1.441 και 550 άτομα αντίστοιχα.

Με αφορμή την παραλαβή του σημερινού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού οι δύο συντονιστές διευθυντές της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Σπύρος Ζόμπολος και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ  κ.Βασίλης Καδάς δήλωσαν:

Σπύρος Ζόμπολος-Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής

« Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε περίοδο κρίσης μια σοβαρή και συστηματική προσπάθεια από την πλευρά της Διοίκησης να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αναβάθμιση της λειτουργίας της Μονάδας Εμφραγμάτων και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Η σημερινή παραλαβή των έξι monitors με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ικανοποιητική λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων χάρη στην οποία έχουν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές.

 Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητή και τα στελεχιακό δυναμικό του Νοσοκομείου που αξιοποιούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση της λειτουργίας των τμημάτων του Νοσοκομείου»

Βασίλειος Καδάς-Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα-Συντονιστής Διευθυντής ΜΕΘ

« Ως συντονιστής Διευθυντής της ΜΕΘ και Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου για την παραλαβή των έξι νέων monitors παρακολούθησης των ασθενών της ΜΕΘ. Τα, τελευταίας τεχνολογίας αυτά, μηχανήματα συνοδεύονται από έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης και καταγραφής όλων των απαιτούμενων παραμέτρων ελέγχου των βαρέως πασχόντων της ΜΕΘ, θα αντικαταστήσουν τα ήδη λειτουργούντα από 15ετίας και θα εκσυγχρονήσουν και αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Με την βοήθεια των συνεργατών μου και προπάντων του νοσηλευτικού προσωπικού στη ΜΕΘ της Ν.Μ.Καλαμάτας έχουν νοσηλευτεί 550 ασθενείς και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια αναπνευστήρων και βρογχοσκοπίων η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα γίνει ένα τμήμα σύγχρονο και αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των βαρέων πνευμονολογικών και άλλων περιστατικών.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου