" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

6.6.14

Δίστομο: 70 χρόνια από την αποτρόπαια σφαγή από τους Ναζί

Ειρηνική πορεία στη Μνήμη των 218 αθώων θυμάτων της σφαγή του Διστόμου, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πραγματοποίησή της από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, πραγματοποιείται αύριο στις 11 το πρωί με ξεκίνημά της από την πλατεία Συντάγματος και κατάληξή της στη Γερμανική πρεσβεία της Αθήνας. 
Διοργανωτές της πορείας αυτής είναι από κοινού το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» σε συνεργασία με την ομάδα Νομικών «Αμβούργο-Δίστομο», που εδώ και μία 15ετία, κάθε χρόνο, έρχονται στην Ελλάδα και συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις καταδίκης αυτού του συγκλονιστικού εγκλήματος πολέμου που έγινε 70 χρόνια πιο πριν, στις 10 Ιουνίου 1944, στην ως τότε ήσυχη κωμόπολη της Βοιωτίας το Δίστομο όχι από κάποιους φανατικούς “Waffen SS”, αλλά από κανονικά στρατεύματα του Στρατού της Ναζιστικής Γερμανίας.


Μέχρι στιγμής, στην ειρηνική πορεία έχουν δηλώσει κατ’αρχάς συμμετοχή αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι και ελπίζεται ότι τελικώς θα παρευρεθούν σε αυτή για να καταδικαστεί για ακόμα μία φορά η Ναζιστική βαρβαρότητα ΚΑΙ στην πατρίδα μας.
Αύριο, Σάββατο λοιπόν στις 11 το πρωί η συγκέντρωση στο Σύνταγμα και από εκεί η (σύντομη) πορεία , με το μεγάλο συμβολικό της σκοπό και περιεχόμενο, μέχρι τη Γερμανική πρεσβεία. 

parapolitika.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου