12.7.14

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ -ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ -ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ


Κόλαση φωτιάς στην Κερατέα - Κινδυνεύουν να καούν δεκάδες σπίτια (upd)

Κόλαση φωτιάς απειλεί δεκάδες σπίτια στην Κερατέα και συγκεκριμένα στις περιοχές Σάκκα, Λάκιζα και Χαράδρα Ωβριοκάστρου, κοντά στους οικισμούς Πλάκα και Διψέλιζα. 
Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις μετά τις 9 το βράδυ και οι μονάδες της ξηράς αδυνατούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά.
 Ολη τη νύχτα, εκτιμούν τοπικοί παράγοντες, θα δίνουν μάχη κάτοικοι και πυροσβέστες στις αυλές των σπιτιών προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη καταστροφή. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα σπίτι ήδη έχει υποστεί ζημιές.
Η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, ξεκίνησε το Σάββατο το μεσημέρι όταν μέσα λίγη ώρα εκδηλώθηκαν τρία διαφορετικά πύρινα μέτωπα.
Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση Προφήτης Ηλίας στις 15.30, όμως εξακολουθεί να μαίνεται στο μέτωπο της Σάκας και της Λάκιζας.
Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση Σάκα στις 14:55, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα, καίγοντας πεύκα.
Στις δύο περιοχές υπάρχουν σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές.
Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής.
 Οι κάτοικοι μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμό καθώς φαίνεται ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τους θυελλώδεις ανέμους και προκάλεσαν καταστροφή. Η Πυροσβεστική προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά προτού νυχτώσει και δεν μπορούν να επιχειρούν τα αεροσκάφη. Μεγάλη μάχη δίνεται σε οικισμούς που πλησιάζει η φωτιά καθώς κινδυνεύουν σπίτια.
Σημειώνεται ότι έχει κλείσει η επαρχιακή οδός από Κερατέα προς Λαύριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου