4.9.14

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ !!! Ξεκινά η παραγωγή ιατρικού οξυγόνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας !

Ένα μεγάλο πρωτοποριακό έργο ξεκινά το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσης που χρειάζεται
400.000€ το ετήσιο όφελος

«Έπεσαν» σήμερα οι υπογραφές της  σύμβασης

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας:
     
«Το παράδειγμα της Καλαμάτας πρέπει να το ακολουθήσουν όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Είναι  τεράστια τα ποσά που μπορεί  να εξοικονομήσει το Υπουργείο Υγείας»


Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 4/9/2014, μέσα σε κλίμα απόλυτης ικανοποίησης αλλά και συγκίνησης από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιο Μπέζο και την ανάδοχο εταιρία η σύμβαση για την υλοποίηση ενός μεγάλου και πρωτοποριακού και σημαντικού έργου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για την εγκατάσταση δύο (2) συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης καθιστώντας το Νοσηλευτικό Ίδρυμα απεξαρτημένο αλλά και απαλλαγμένο πια οριστικά από αυτό το δυσβάσταχτο οικονομικά βάρος.

Ένας μεγάλος στόχος που διασφαλίζει πολλαπλά οφέλη για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα αποκτά από σήμερα σάρκα και οστά. Μια πρωτοποριακή ιδέα που γεννήθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αγκαλιάστηκε και «δουλεύτηκε» με μεθοδικότητα και σοβαρότητα  και σήμερα ξεκινά στην πράξη η υλοποίησή της.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας –το μοναδικό  στον Ελλαδικό χώρο- προχωρά από σήμερα στην εγκατάσταση δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως  επιτυγχάνοντας μεγάλα ποσά εξοικονόμησης και διασφαλίζοντας την δική του αυτοτέλεια στο κρίσιμο αυτό θέμα.

Ειδικότερα, το Νοσοκομείο απαλλάσσεται οριστικά από τις αρχές του 2015 από το ετήσιο δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος των 400.000€ για την προμήθεια οξυγόνου. Αποκτά την δική του δυνατότητα, την δική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία να παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσεως που χρειάζεται.

 Ύστερα από μια πολύμηνη χρονο-καθυστέρηση λόγω υποβολής αλλεπάλληλων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, το Νοσοκομείο Καλαμάτας παίρνει το πράσινο φως έχοντας πια στα χέρια του και την απόφαση του Δικαστηρίου και προχωρά σήμερα στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου.

Με αφορμή την σημερινή συμβασιοποίηση του ανωτέρω έργου ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

« Σήμερα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και ταυτόχρονα συγκινημένοι. Σήμερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποδεικνύει περίτρανα, ότι όταν βάζεις στόχους, αγαπάς αυτό που κάνεις και εργάζεσαι συλλογικά και μεθοδικά μπορείς να καταφέρεις μεγάλα πράγματα. Αυτό το μήνυμα στέλνει σήμερα το Νοσοκομείο μας στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Και για αυτό είμαστε και συγκινημένοι.

Θυμάμαι πολύ καλά ότι ήταν Απρίλιος του 2013 όταν για πρώτη φορά γνωστοποιήσαμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε ένα  τέτοιο έργο. Κάποιοι νόμιζαν τότε, ότι μιλούσαμε ουτοπικά και για δημιουργία εντυπώσεων. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το εγχείρημα δεν θα ήταν εύκολο και ότι θα συναντούσαμε πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Και πραγματικά έτσι συνέβη.Το πείσμα μας όμως και η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε μας κράτησαν «ζωντανούς» και σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή την ευχάριστη θέση. Μεγάλα τα οφέλη για το Νοσοκομείο μας και πιστεύω ότι το παράδειγμα της Καλαμάτας θα πρέπει να το ακολουθήσουν και όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Είναι τεράστια τα ποσά για την Πολιτεία που μπορούν να εξοικονομηθούν ειδικά σήμερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα παιδιά της τεχνικής υπηρεσίας, που «έτρεξαν» και «ωρίμασαν» αυτό το έργο. Που απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει την δυνατότητα, την τεχνογνωσία αλλά και τη βούληση να προχωρά σε τέτοιες πρωτοποριακές κινήσεις.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Τριφυλίας και μέχρι πριν από λίγες ημέρες Διοικητή μου, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Παναγιώτη Κατσίβελα για την αρωγή του.

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη με τον οποίο μαζί μοιραστήκαμε την ιδέα και σε όλη την πορεία ήταν δίπλα μας αρωγός και συμπαραστάτης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου