6.9.14

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΝ LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ 10.000 ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ON LINE ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. 
ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΤΑΞΗΣ.
ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Αυτή τη σχολική χρονιά, η καρδιά της εκπαίδευσης χτυπά στο πρώτο δωρεάν on-line δημοτικό σχολείο, που υπόσχεται μια δυναμική, δημιουργική και ευχάριστη επιστροφή στα θρανία, με γόνιμη μελέτη, αλλά και εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις, με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα του, www.arnos.gr, διευρύνει τους ορίζοντές του, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διδακτικές μεθόδους, όπως το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης (Flipped Classroom), το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία σαν να βρίσκονται στο σχολείο. Παράλληλα, μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», οι διαδικτυακοί μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τη θεωρία, με το δικό τους ρυθμό, αλλά και να εξασκηθούν και να αυτο-αξιολογηθούν με δραστηριότητες, εργασίες και ασκήσεις. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν μια εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία και άμεση επικοινωνία, ανά πάσα στιγμή, με τον on line δάσκαλο και τη νέα chat υπηρεσία υποστήριξης.

Από την άλλη πλευρά, μέσω του διαδικτυακού δημοτικού σχολείου, οι γονείς ανακαλύπτουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην καθημερινή μελέτη και προετοιμασία των παιδιών τους, χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συγχρόνως, προάγοντας μια σχέση ανοικτής συνεργασίας με τους δασκάλους, το Οικουμενικό Σχολείο παρέχει δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό σε κάθε δάσκαλο που έχει το μεράκι, την αγάπη να στηρίξει ουσιαστικά το μαθητή, έναντι των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Οι δάσκαλοι αποκτούν πρόσβαση σε εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις και λαμβάνουν συμπληρωματική βοήθεια για τη διαμόρφωση του σεναρίου του μαθήματος της επόμενης ημέρας.

Πρωταρχικής σημασίας για το Οικουμενικό Σχολείο είναι και η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων στα ολιγοθέσια σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας. Το πρώτο e-Δημοτικό παρέχει εξειδικευμένες σειρές αναλυτικών μαθημάτων και τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ μαθητών και δασκάλου, μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας, με στόχο να διευκολύνει και να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές και δασκάλους που απέχουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Επιπλέον, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση κάθε εκπαιδευτικής ή σχολικής κοινότητας, αναλαμβάνει τη δημιουργία χώρων μελέτης μέσα στα σχολεία που θα επιτρέπουν την αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών.

Συγχρόνως, στις προτεραιότητες του Οικουμενικού Σχολείου συγκαταλέγεται τόσο η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης σε παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες όσο και η επαφή με τον Ελληνισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μετουσιώνοντας στην πράξη την «οικουμενικότητά» του, το Οικουμενικό Σχολείο συμβάλλει παράλληλα καταλυτικά στη διατήρηση της επαφής της ομογένειας με την ελληνική γλώσσα.

Η ιδέα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» γεννήθηκε μέσα από την κοινή πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Πρωτεργάτες σε αυτή τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης για τη δημιουργία μιας «Εκπαίδευσης για όλους, χωρίς όρια» είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες - συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΑΡΝΟΣ, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ανοίγουμε και αυτή τη σχολική χρονιά τις διαδικτυακές πύλες του πρώτου δωρεάν e-Δημοτικού Σχολείου, προσφέροντας σε γονείς, μαθητές και δασκάλους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον πιο δημιουργικό εαυτό τους. Η ιδέα του Οικουμενικού Σχολείου είναι απλή, παίρνουμε το σχολικό βιβλίο, το αναλύουμε βήμα-βήμα, επισημαίνουμε τα κομβικά σημεία του μαθήματος και τα καταγράφουμε πάνω στο διαδραστικό πίνακα, με τη βοήθεια σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων. Η διδασκαλία αυτή είναι διαθέσιμη για κάθε μαθητή, ανά πάσα στιγμή, μέσα από την ιστοσελίδα www.arnos.gr. Συγχρόνως, θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, οικοδομούμε ένα πλαίσιο ανοιχτής συνεργασίας μεταξύ μαθητών, γονέων και δασκάλων, που διέπεται από «πνεύμα λόγου και διαλόγου».

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου