19.2.15

ΣΟΚ - ΔΥΟ ΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ !!!


Κατά συρροή δολοφόνος ο άνθρωπος που σκότωσε την εικαστικό στη Νάξο
ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ !

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον ο δολοφόνος της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη που είχε βρεθεί νεκρή τον περασμένο Οκτώβριο στο Γαλανάδο της Νάξου, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης άνθρωποι της Ασφάλειας Αττικής στην Πάτρα, όπου και είχε εντοπιστεί.
Ο αλβανικής υπηκοότητας δράστης του εγκλήματος είχε ταυτοποιηθεί από τα στοιχεία DNA που είχε εντοπίσει η Σήμανση, καθώς έχει «πλούσιο» παρελθόν τόσο ως ληστής όσο και ως δολοφόνος. Σε βάρος του εκκρεμούν 3 τουλάχιστον εντάλματα για ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, εκτός του εγκλήματος της Νάξου, ο δράστης συνδέεται τουλάχιστον με τα εξής:
  • Σπηλιά, Δήμος Τριφυλίας, Μεσσηνία, 10 Μαΐου 2011: Στραγγαλισμός 79χρονου μετά από έντονη εργασιακή προστριβή
  • Βούρβουρα, Αρκαδία, 4 Σεπτεμβρίου 2011: Εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένων μαζί με συνεργούς και άγριος ξυλοδαρμός 77χρονου.
  • Δώριο, Μεσσηνία, Δεκέμβριος 2011: Ληστεία και στραγγαλισμός 79χρονου μετά από εργασιακή αντιδικία
  • Τρίπολη, Αρκαδία, Ανοιξη 2012: Φόνος 82χρονου κατά τη διάρκεια ληστείας
Η ΕΛ.ΑΣ. τον συνδέει επίσης με πλειάδα ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ αναζητείται πιθανή σχέση του και με άλλες, ανεξιχνίαστες προς το παρόν υποθέσεις

Ο δράστης κυκλοφορούσε με διάφορα ονόματα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη: Κατά την παραμονή του στη Νάξο ήταν γνωστός ως «Ηλίας» και »«Βαγγέλης», ενώ χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, αλλά και Αρτάν Μπαρτάν, .όπως αναφέρουν τα διωκτικά έγγραφα, καθώς και τρία ακόμη ονοματεπώνυμα.

Στις επτά πλαστές ταυτότητες που διέθετε, η ηλικία του κυμαινόταν από 31 έως 34 χρόνων.

Το τελευταίο έγκλημα
Η 59χρονη εικαστικός Κατερίνα Ζαζάνη που διέμενε σε σπίτι έξω από τον οικισμό του Γαλανάδου στη Νάξο, είχε προσλάβει εργάτη αλβανικής υπηκοότητας, που διέμενε στο γειτονικό Γλινάδο, για να πραγματοποιήσει εργασίες στην κατοικία της, όπως ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο το τοπικό naxosnews.

Οπως προκύπτει δεν ήταν ευχαριστημένη και του είπε να σταματήσει, γεγονός που εικάζεται ότι προκάλεσε την οργή του, με αποτέλεσμα να της επιτεθεί και να την σκοτώσει.

Ο γιος της γνώριζε το γεγονός και γι αυτό ανησύχησε ιδιαίτερα που η μητέρα του δεν απαντούσε στις αλλεπάλληλες κλήσεις του από την Αθήνα όπου σπούδαζε.

Ο ίδιος ειδοποίησε κάτοικο της Νάξου, ο οποίος είχε επίσης εκτελέσει εργασίες στην οικία της Ζαζάνη και ήταν έμπιστος και του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι να δει γιατί η μητέρα του δεν απαντά στις κλήσεις του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του λόγω της εργασιακής διένεξης που γνώριζε ότι είχε με τον αλβανό.

Κατά την αποκάλυψη του εγκλήματος, η γυναίκα που είχε δεθεί στα χέρια και είχε ύφασμα στο λαιμό που προκάλεσε το θάνατό της, ήταν ριγμένη στο πάτωμα, ενώ υπήρχαν στο σώμα της ίχνη αντίστασης και μώλωπες.

Οι χώροι υποδοχής του σπιτιού δεν είχαν σημάδια ότι επιχειρήθηκε κλοπή, όμως στα υπόλοιπα δωμάτια όλα ήταν άνω κάτω, είτε γιατί επιχειρήθηκε και έγινε και κλοπή είτε γιατί αυτήν την εικόνα ήθελε να αφήσει ο δράστης.

ethnos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου