Αλγεινή εντύπωση, είναι αλήθεια, προκάλεσαν οι δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τους χειρισμούς του, ως τότε υπουργός, της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Περίπου στις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης και λίγη ώρα μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο ανέδειξε τον Προκόπη Παυλόπουλο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με 233 ψήφους υπέρ, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επισκέφθηκε για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Οι δυο τους είχαν μία συνομιλία αρκετών λεπτών και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, λέγοντας πως "το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει τέσσερεις άξονες: Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος".

Αυτό που, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση, ήταν η αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους χειρισμούς που έκανε ο προκόπης Παυλόπουλος, ως τότε υπουργός, όσον αφορά στην υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τους χειρισμούς της υπόθεσης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ως "μία κορυφαία στιγμή στην πολιτική σας πορεία όταν δοκιμάστηκε η Δημοκρατία".
Για να συνεχίσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου: 
"Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο 15χρονος μαθητής, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα, με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια".
"Ως υπουργός Εσωτερικών της τότε κυβέρνησης", συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Βουλής, "δηλώσατε αμέσως, δημόσια και απερίφραστα, ότι ένα τέτοιο γεγονός είναι ανεπίτρεπτο σε μία δημοκρατία υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Και αποτελέσατε πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης για τους πολίτες".