27.6.15

ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ....ΘΕΣΜΟΙ - ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!

 ΑΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ  ΤΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

Αιφνιδιάστηκαν οι Eυρωπαίοι αξιωματούχοι από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει Μέρκελ, Ολαντ και Ντράγκι, αναφέρει η Wall Street Journal.
H προσφυγή στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλλει την Τρίτη 30 Ιουνίου τα 1,5 δισ. προς το ΔΝΤ αλλά και ότι το πακέτο διάσωσης προς τη χώρα θα «λήξει» αν δεν αποφασιστεί παράταση γράφει η εφημερίδα.
Παράλληλα, δημιουργούνται μια σειρά ερωτήματα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπουργοί οικονομικών στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν εναλλακτικές προτάσεις για περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα όπως επίσης και το θέμα της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων.
Δεν είναι σαφές, σημειώνει η WSJ, αν οι τράπεζες θα καταφέρουν να μείνουν ανοικτές μέχρι την Κυριακή που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα ή η χώρα θα αναγκαστεί να επιβάλει κεφαλαιακούς ελέγχους.
Αν το ΔΣ της ΕΚΤ περιορίσει τη βοήθεια προς τις τράπεζες, η Αθήνα ίσως αναγκαστεί να περάσει νομοθεσία για τον περιορισμό των αναλήψεων και άλλων χρηματοοικονομικών συναλλαγών ή ακόμα και να έρθει αντιμέτωπη με το κλείσιμο των τραπεζών.
Παράλληλα, ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανέφεραν πως θα είναι δύσκολο να πειστούν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να παρατείνουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα πέραν της 30ης Ιουνίου. Αλλές πληροφορίες μιλούν για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η πρόταση των εταίρων, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για το τι θα κληθεί να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα.
Από την πλευρά του, το Dow Jones Newswire μεταδίδει πως οι δανειστές είναι έτοιμοι να αποσύρουν την τελευταία πρότασή τους, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θέτει στην κρίση του λαού, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τη θέση της, καθώς στην περίπτωση αυτή το δημοψήφισμα θα είναι άνευ αντικειμένου.
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Dow Jones Newswires.
Αξιωματούχος της ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι «το Eurogroup θα διεξαχθεί» σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα «σχέδιο Β», κάτι που φέρεται να επιθυμεί «ένας ορισμένος αριθμός χωρών», σύμφωνα με τον ίδιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου