25.6.15

ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ! Προσοχή: Ο βιαστής με την τυρόπιτα κυκλοφορεί ελεύθερος

Η Κωνσταντοπούλου ήταν η δικηγόρος του βιαστή με την τυρόπιτα που η κυβέρνηση άφησε ελεύθερο!
Με τον ευνοϊκό νόμο Παρασκευόπουλου για τις φυλακές

Την ώρα που κορυφωνόταν η πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για την υπόθεση του 56χρονου βιαστή, ο ίδιος επέστρεφε στο σπίτι του χωρίς καν να έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης
Οταν τον περασμένο Απρίλιο ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες αργότερα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το παρουσίασε ως μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν οι εμπνευστές μιλούσαν για αποφυλάκιση κρατουμένων που είχαν καταδικαστεί για ελαφράς μορφής αδικήματα και είχαν μείνει αρκετό διάστημα στη φυλακή!
Πράγματι, δύο μήνες μετά 2.132 κρατούμενοι βγήκαν από τη φυλακή και επέστρεψαν στα σπίτια τους, με μία όμως διαφορά: δεν πρόκειται μόνο για ταλαίπωρους και βαριά ασθενείς αλλά και για καταδικασμένους για ειδεχθή εγκλήματα, όπως βιασμοί και παιδεραστία. Ανάμεσά τους και ο διαβόητος πλέον «βιαστής με την τυρόπιτα», ο οποίος αν και καταδικάστηκε για επιθέσεις και βιασμούς σε τέσσερις νεαρές τουρίστριες, επέστρεψε σπίτι του... Το απίστευτο είναι ότι ο Εμμανουήλ Αριστόβουλος δεν χρειάστηκε καν να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, αφού πριν από έναν μήνα τον κάλεσε ο εισαγγελέας και του ανακοίνωσε πως με τον νέο νόμο πρέπει να βγει από τη φυλακή.

Ο 56χρονος είχε μεν καταδικαστεί συνολικά σε 12 χρόνια κάθειρξης, τα οποία στο Εφετείο έγιναν δέκα, αλλά μέσα στη φυλακή έμεινε τους 18 μήνες της προφυλάκισης και άλλα περίπου τρία χρόνια. Η παραμονή στη φυλακή ισοδυναμεί με έναν χρόνο και κάτι μήνες για κάθε βιασμό που έκανε. Και αυτό γιατί ο νόμος Παρασκευόπουλου προβλέπει την υπό όρους απόλυση με τη συμπλήρωση του 1/10 για ποινές έως 3 έτη, του 1/5 για ποινές έως 5 έτη, των 2/5 για ποινές έως 10 έτη καθώς και τη μείωση του ελάχιστου χρόνου έκτισης για ποινές άνω των 10 ετών

Για τους τέσσερις βιασμούς ο 56χρονος είχε καταδικαστεί συνολικά σε 12 χρόνια κάθειρξη, που στο Εφετείο έγιναν δέκα, όμως στη φυλακή έμεινε μόνο τους 18 μήνες της προφυλάκισης και άλλα περίπου τρία χρόνια

Ο συγκεκριμένος βρισκόταν έγκλειστος στις Φυλακές Τρίπολης, ένα σωφρονιστικό κατάστημα που είθισται να φιλοξενεί κυρίως βιαστές και παιδόφιλους, και μετά τον νέο νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών ένα μεγάλο μέρος καταδικασμένων γι’ αυτά τα αδικήματα σε βάρος γυναικών και παιδιών επέστρεψε σπίτι του. Μάλιστα, δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία για καμία περίπτωση αποφυλάκισης κρατουμένων - καταδικασμένων για ειδεχθή εγκλήματα έτσι ώστε να γνωρίζουν την πορεία ατόμων που πρωταγωνίστησαν σε βιασμούς και υποθέσεις παιδοφιλίας.


Το χρονικό

Σεπτέμβριος του 2005: αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν μεσήλικα μετά από καταγγελίες ότι πλησιάζει τουρίστριες με το πρόσχημα της ξενάγησης, τις κερνάει τυρόπιτα ποτισμένη με υπνωτικό και τις βιάζει. Δέκα χρόνια αργότερα «ο βιαστής με την τυρόπιτα» έφτασε να γίνει πολιτικό θέμα και να συζητηθεί στη Βουλή. Αφορμή τα όσα δήλωσε από το βήμα του κοινοβουλίου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Με αυτούς που κάλυπταν βιαστές θα τα πούμε μια άλλη φορά». Κι αυτό γιατί η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν συνήγορος του βιαστή και η δίκη αναβλήθηκε τουλάχιστον εννέα φορές, υποχρεώνοντας τα τέσσερα θύματα να έρχονται στην Ελλάδα από τον Καναδά και την Αυστραλία για να αντικρίζουν τον άνθρωπο που τους κατέστρεψε τη ζωή να μην κάθεται στο εδώλιο... Τελικά, η υπόθεση έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο στο Εφετείο, με τον Εμμανουήλ Αριστόβουλο να καταδικάζεται σε δέκα χρόνια κάθειρξη (πρωτόδικα είχε φάει 12 χρόνια) για τους βιασμούς της Καναδής Νάταλι Κάρνιφ, της Αυστραλής Ντάνα Μαρί Σέιντ μιας ακόμη συμπατριώτισσας της και μιας Δανέζας.

Ολα ξεκίνησαν το πρωινό της 5ης Μαρτίου του 2005, όταν η Ντάνα Μαρί Σέιντ είχε φτάσει στην Αθήνα από την Αγγλία. Αποφάσισε να πάει στην Ακρόπολη και βγαίνοντας από το ξενοδοχείο κινήθηκε προς την περιοχή της Πλάκας. Ο υπάλληλος ναυτιλιακού γραφείου είχε στήσει καρτέρι και την έπεφτε σε τουρίστριες. «Με πλησίασε και με ρώτησε αν ήμουν μόνη μου στην Ελλάδα και όταν του απάντησα θετικά, με ρώτησε αν ήθελα να με ξεναγήσει στην Ακρόπολη. Ηξερε πολύ καλή Ιστορία. Τον πίστεψα και πήγα μαζί του βόλτα. Με ρώτησε αν έχω φάει ποτέ ελληνικό φαγητό. Οταν απάντησα “όχι”, μου είπε ότι θα πάει να μου φέρει μια σπανακόπιτα. Πράγματι, μετά από λίγο επέστρεψε και μου είπε να φάω γρήγορα τη μια γωνία για να μη μου πέσει κάτω. Η πρώτη μπουκιά που έφαγα είχε μια περίεργη γεύση. Λίγο αργότερα πήγαμε σε ένα μπαρ όπου ήπιαμε ένα ποτό. Από εκείνη την ώρα και μετά δεν θυμάμαι τίποτα», τονίζει στην κατάθεσή του το θύμα και συνεχίζει: «Στις 11 το βράδυ ξύπνησα σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή της Πλάκας. Βρισκόμουν στο κρεβάτι και φορούσα μόνο την μπλούζα και το σουτιέν μου. Από τη μέση και κάτω ήμουν γυμνή».

Η Καναδή δημοσιογράφος Νάταλι Κάρνιφ ήταν το τελευταίο θύμα του βιαστή

Λίγες ημέρες αργότερα υπήρξε δεύτερη καταγγελία από τουρίστρια που ισχυριζόταν ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν περίεργο τύπο που την τάισε τυρόπιτα και την κέρασε ποτό και τότε οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. «Με πλησίασε, μου έπιασε κουβέντα και μου είπε ότι είναι Ελληνογάλλος πιλότος της Air France», δήλωσε το θύμα στους αστυνομικούς. Τον Αύγουστο σημειώθηκαν άλλες δύο επιθέσεις, με τελευταίο θύμα την Καναδή δημοσιογράφο Νάταλι Κάρνιφ. Τότε αποκαλύφθηκε ότι για να κοιμίζει τα θύματά του χρησιμοποιούσε χάπια Stilnox που σε συνδυασμό με αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο Εμμανουήλ Αριστόβουλος τα παραδέχτηκε όλα: «Ελιωνα τα χαπάκια για να τις χαλαρώσω».

protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου