26.6.15

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΖΩΗ ! Η Κωνσταντοπούλου θα συλλάβει ως... ύποπτο τον Στουρνάρα - Ειρωνία Μεϊμαράκη: «Να τον φέρετε δεμένο χειροπόδαρα»


Η Κωνσταντοπούλου θα συλλάβει ως... ύποπτο τον Στουρνάρα - Ειρωνία Μεϊμαράκη: «Να τον φέρετε δεμένο χειροπόδαρα»

Τελεσίγραφο προς το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, έστειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι, εάν δεν προσέλθει στη Βουλή, θα διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του και χαρακτηρίζοντας «ύποπτη» και «προκλητική» τη στάση του. Παρά το γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ βρίσκεται εκτός Ελλάδας, κι ενώ η διαπραγμάτευση είναι στην πιο κρίσιμη φάση και ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη για τη διατήρηση του τραπεζικού συστήματος ζωντανού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, η Πρόεδρος της Βουλής επιμένει να διατηρεί την εκτός λογικής κόντρα με τον κ. Στουρνάρα. Μια διαμάχη η οποία ωστόσο έχει πάρει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί με απίστευτο τρόπο αλλά από την κυβέρνηση (προφανώς λόγω των κρίσιμων διαβουλεύσεων) δεν την έχουν επισήμως αποδοκιμάσει.
«Ευθέως σας λέω ότι θεωρώ προκλητική τη στάση του κ. Στουρνάρα, προκλητικό το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προσέλθει στην Βουλή κατά τον προσήκοντα τρόπο για να υποβάλει την έκθεση που για πρώτη φορά αποστέλλεται με αυτόν τον τρόπο και προκλητικό ότι αρνείται μετερχόμενος προσχήματα να εμφανιστεί στη Βουλή και ιδιαιτέρως προβληματικό ότι έχει επιχειρήσει μια ευθεία παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, παρέμβαση υπονομευτική και όχι υποστηρικτική της κυβερνητικής πολιτικής, όπως προβλέπει το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πυροδοτώντας νέες εντάσεις στην Επιτροπή.
Σφοδρή επίθεση
Στα όσα είπε η πρόεδρος της Βουλής παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, και ακολούθησε ένταση στην Επιτροπή, με τον κ. Γρηγοράκο να λέει πως «δεν μπορείς να μετατρέπεις τη Βουλή σε οιονεί δικαστήριο», ενώ ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με εμφανή διάθεση ειρωνείας, είπε: «Εγώ συμφωνώ μαζί σας, κυρία πρόεδρε. Είναι δυνατόν  σε αυτή την κρίσιμη φάση που αγωνιούν οι Έλληνες και η Ευρώπη να ντροπιάζει εμάς, την επιτροπή και την πρόεδρο της Βουλής; Όχι μόνο βίαιη προσαγωγή, αλλά να τον φέρετε χειροπόδαρα και από πίσω ο φρούραρχος της Βουλής να τον μαστιγώνει».
Αφορμή στάθηκε η νέα άρνηση του κ. Στουρνάρα να παραστεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης νομισματικής πολιτικής.
Είχε προηγηθεί η κλήση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών.
Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι οι υποχρεώσεις που επικαλείται ο κ. Στουρνάρας μπορούν να «καλυφθούν» από τους υποδιοικητές και σημείωσε: «Θεωρώ προκλητική την στάση του Στουρνάρα και προκλητικό το γεγονός ότι εως σήμερα δεν έχει προσέλθει στη Βουλή κατά τον προσήκοντα τρόπο. Προκλητικό ότι αρνείται μετερχόμενος προσχήματα και ιδιαιτέρως προβληματικό ότι εχει επιχειρήσει ευθεία παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό παρέμβαση υπονομευτική και όχι υποστηρικτική της κυβερνητικής πολιτικής όπως υπαγορεύει το καταστατικό της ΤτΕ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου