3.9.15

Τρόμος στην Τουρκία: Η Κίνηση ματ από τον Πούτιν

Με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή να λαμβάνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας, ήταν φυσικό πως οι εξελίξεις δεν
πρόκειται να παρέμεναν στο εσωτερικό της Ασίας, με την ανατολική Μεσόγειο να είναι πλέον και επίσημα μέσα στο παιχνίδι, ύστερα από τη στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Αιγύπτου, αλλάζοντας πλέον οι ισορροπίες δυνάμενων της περιοχής.

Με όλους τους ενεργούς παίχτες να έχουν χωριστεί πλέον σε ομάδες, από τη μια μεριά οι ΗΠΑ με Ευρώπη και Τουρκία και από τη άλλη Ρωσία με Αίγυπτο (με την υποστήριξη φιλορωσικών κρατών της Αφρικής), με κοινούς στόχους αλλά όχι κοινά συμφέροντα, η Ελλάδα πρόκειται να αποκτήσει ανεκτίμητη αξία τόσο για τη συμμαχία της Δύσης όσο και για αυτή της Ανατολης.

Λόγος για αυτή την άνοδο της χώρας μας στα μάτια των ξένων δυνάμεων θα αποτελέσει, πρώτων η υψίστης σημασίας γεωστρατηγική θέση και δεύτερων η σχετική ουδετερότητα, πλην της Τουρκίας, που έχει με τους εμπλεκόμενους.

Η όλη συγκυρία των καταστάσεων φαίνεται πως φέρνει σε δύσκολη θέση τη γείτονα χώρα, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις της Ρωσο-Αιγυπτιακής συμμαχίας πρόκειται να λάβουν χώρα στην περιοχή Ν.Α. Μεσογείου.

Παράλληλα η Ελληνική άνοδος δεν είναι προς το συμφέρον της, καθώς η Τουρκία είχε ως σκοπό να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ώστε να απελεύθερώσει την εσωτερική πίεση που επικρατεί λόγο των πολλαπλών αποτυχιών στον πόλεμο με το PKK.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου