5.10.15

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

Αν όχι μισή ώρα ,45 λεπτά ,τα πρώτα ήταν αρκετά για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό με κεκτημένη ταχύτητα μετά τον Θρίαμβο του στο Λονδίνο, να πετύχει 2 γκολ και να πάρει μια πολύ σπουδαία νίκη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ .
Ο Ολυμπιακός έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στην Τούμπα ξεδιπλώνοντας στο πρώτο ημίχρονο τα ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών του. Το δημιουργικό μυαλό του μεγαλύτερου έλληνα ποδοσφαιριστή Κώστα Φορτούνη και οι αποκρούσεις του Ρομπέρτο για ένα ακόμη δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι ήταν τα «κλειδιά» για να καθαρίσει το ντέρμπυ ο Ολυμπιακός μέσα στο πρώτο ημίχρονο. 
Η λειτουργία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν άψογη δεν άφησε περιθώρια στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του και χτύπησε σε καθοριστικά σημεία με το Γκολ του Ιντέγιε και την επισφράγιση της ανωτερότητας και Κυριαρχίας των Πειραιωτών με το δεύτερο γκολ του Μιλιβόγιεβιτς. 
Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να αντιδράσει έχασε ευκαιρίες Με τον Ροντρίγκεζ, τον Αθανασαιάδη, τον Μπερμπάτοφ και αν μη τι άλλο ένα γκολ θα μπορούσε να το είχε πετύχει εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε κάτω από τα δοκάρια του έναν από τους καλυτέρους τερματοφύλακες στην Ευρώπη. 
Μετά το 0-2,ο Ολυμπιακός και αυτός κουρασμένος από την μεγάλη προσπάθεια και την νίκη του επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο, έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ που έκανε ευκαιρίες ,δεν είχε καθαρό μυαλό και σκόνταψε και στον Ρομπέρτο. Ανούσια κατοχή και κυκλοφορία από τον ΠΑΟΚ ,με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται έξυπνα και αποτελεσματικά τον χρόνο και με τις διορθωτικές κινήσεις του φιλόδοξου και ταλαντούχου όπως δείχνει Πορτογάλου προπονητή του Μάρκο Σίλβα. 
Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος και νίκησε μεγαλώνοντας την βαθμολογική διαφορά από τον υποτίθεται Νο 1 αντίπαλο του. Στο ρελαντί και σχεδόν σε μισή ώρα ο Ολυμπιακός έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στην Τούμπα .Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ;
Είναι καλύτερος από τον Περυσινό ΠΑΟΚ ,με τον Κροάτη προπονητή του Ιγκόρ Τούντορ, που κάνει λάθος να μην χρησιμοποιεί στην αρχική ενδεκάδα τον Μπερμπάτοφ, αλλά να  δίνει στον ΠΑΟΚ  σύγχρονη αγωνιστική επιθετική ταυτότητα. Αλλά. Θαύματα στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να γίνουν ούτε από την μια μέρα στην άλλη, ούτε μέσα σε ένα καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο, δημιουργεί καλή ομάδα, αλλά έχει πολύ δρόμο για να γίνει διεκδικητής του πρωταθλήματος και να φτάσει αν όχι να ξεπεράσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών του Ολυμπιακού και να αμφισβητήσει  την κυριαρχία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται και δουλειά και παίκτες.
Ο φετινός Ολυμπιακός σε ένα ακόμη ματς έβγαλε την ανωτερότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών του μέσα στο γήπεδο, και δικαίως πήρε την πολύ σπουδαία και σημαντική νίκη μέσα στην Τούμπα, συνεχίζοντας το αήττητο οδοιπορικό του στο ελληνικό πρωτάθλημα ,και οδηγώντας την κούρσα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου