11.10.15

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ -ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ !


Έσπασε ο καταπέλτης πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Σοβαρές ζημιές στην Ήπειρο από βροχές και ανέμους

Σοβαρές ζημιές προξένησαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η ισχυρή βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν καθιζήσεις και πτώσεις βράχων, ενώ φερτά υλικά έχουν κλείσει δρόμους στα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι και την Κόνιτσα.
Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος δημιούργησε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον 'Αγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα.
 Επίσης, αυρή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα στο Πληκάτι Κόνιτσας, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω υπερχείλιση χειμάρρου και πτώσης βράχου.
Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων εργάζονται πυρετωδώς για την διάνοιξη των δρόμων.


Σοβαρό πρόβλημα στον καταπέλτη εμφάνισε το πρωί, κατά την διαδικασία της πρόσδεσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το πλοίο EUROFERRY της εταιρίας Grimaldi, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Μπρίντεζι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο έχει πλαγιοδετήσει στο λιμάνι, ωστόσο οι 354 επιβάτες και οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπορούν να βγουν μέχρι να επισκευαστεί ο καταπέλτης του πλοίου.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι λόγω των πολύ ισχυρών ανεμών δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των δελφινιών στον Αργοσαρωνικό, ενώ δεν εκτελέστηκαν ούτε τα δρομολόγια των Sea Jet και Superjet για Κυκλάδες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου