11.10.15

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ

Γράφει: Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ



-Άκρως ανησυχητικά είναι τα πρώτα δείγματα των αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Ιστορικής παράταξης που διανύει την πιο δύσκολη και την χειρότερη περίοδο από συστάσεως της. Τα έντονα διασπαστικά στοιχεία τα οποία φάνηκαν και εμπεριέχονται στα πρώτα δείγματα της προεκλογικής περιόδου θέτουν σε άμεσο κίνδυνο, παλιές κομματικές φιλίες ,βάζουν σε μεγάλα διλήμματα βουλευτές και στελέχη ,αλλά και δημιουργού έντονους προβληματισμούς σε ηγετικούς πυρηνάρχες μέχρι και πρωθυπουργούς ,που επιχειρούν να κρατήσουν ισες αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων χωρίς όμως να γίνονται πιστευτοί. 
Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε μέχρι τις 22Νοεμβρίου και αν χρειαστεί μέχρι τις 28 του Ιδίου μήνα που θα γίνει και η τελική ψηφοφορία. Είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν ουσιαστικά ρήγματα στην εικόνα αλλά και στην ουσία της ενότητας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την πιθανότητα διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας την επομένη των κομματικών εκλογών να είναι πλέον ορατή. 
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να δώσει τέλος στα σενάρια που τον φέρουν να υποστηρίζει άλλες πλέον του Μεϊμαράκη επιλογές, αλλά δεν πείθει για κάτι τέτοιο ακόμη και τους πειθήνιους συνεργάτες του. Την στιγμή μάλιστα που στέλνει δικούς του ανθρώπους να βάζου υπογραφές στις υποψηφιότητες και των τριών άλλων υποψηφίων .Την ίδια στιγμή ο τέως πρωθυπουργός και … «οικοπεδούχος» κληρονομικό δίκαιο της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ,τάχτηκε ανοιχτα υπέρ Μεϊμαράκη κάτι που έχει κάνει και η Ντόρα Μπακογιάννη. 
Ο Καραμανλής δείχνει να ανησυχεί για τις εξελίξεις επισημαίνοντας πρόσφατα ότι δεν υπάρχει μόνο ο φόβος διάσπασης αλλά και γελοιοποίησης της διαδικασίας εκλογής προέδρου αλλά και της ιδίας της παράταξης!!!Ανιχνεύοντας λοιπόν τις υπογραφές των υποψηφίων προέδρων, διαπιστώνει κανείς ότι σε καμιά περίπτωση δεν διαπιστώνεται μονομπλόκ επιλογή σε κανέναν από τους υποψηφίους. 
Για παράδειγμα, από το περιβάλλον Σαμαρά οι Σπυράκη με τον Κίρτσο υπέγραψαν την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη ,ενώ οι πολιτευτές Χρυσομάλης και Σαμπαζιώτης υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, καθώς και οι Λουλουδάκης και Σιάνης που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Άδωνη Γεωργιάδη, σε αντίθεση με τον Καραμανλή που δεν άφησε πρωτοκλασάτα στελέχη του να εκτεθούν ανοιχτά υπέρ κάποιου υποψηφίου. 
Πάντων υπέρ του Περιφερειάρχη Μακεδονίας έχουν ταχτεί Μισέλ Ασημακοπούλου,Κεδίκογλου,Καραγκούνης,Κατσανιώτης,Σκρέκας,Βλάσσης,Τζαβάρας,και οι εκτός κοινοβουλίου,Νταβλούρος,Ράγιου,Μαρκόπουλος,Σαμπαζιώτης,Βεζυρόπουλος και αρκετοί άλλοι που καθημερινά πολλαπλασιάζονται και διαμορφώνουν θετικό κλίμα υπέρ του θεσσαλονικιού Περιφερειάρχη. Έτσι ο Τζιτζικώστας μετά τα εγκαίνια των γραφείων του στην Αθήνα ,την Παρασκευή μίλησε στην Πάτρα σε μεγάλη συγκέντρωση στελεχών και κοινωνικών φορέων. Ο Άδωνης Γεωργιάδης ξεκίνησε αλλά Ομπάμα μαζί με την «Μπουμπούκα» του την περιοδεία του σημειολογικά από τις Σκουριές Χαλκιδικής, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από ομιλία του στη Κύπρο, συνεχίζει με συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Περιορισμένες και επιλεκτικές περιοδείες θα κάνει ο νυν υπηρεσιακός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης που θα περιοριστεί στην επιθετική ρητορική κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ,εκτιμώντας ότι αυτό θα του προσθέσει πόντους έναντι των άλλων υποψηφίων. 
Τον συμβουλεύουν πάντως να αποφύγει το Ντιμπέϊτ της ΕΡΤ γιατί έναντι των υπολοίπων θα βρεθεί χαμένος στο ταμείο των εντυπώσεων και της κρίσης της κοινής γνώμης. Στα διασπαστικά σημάδια εντάσσεται και η αντίδραση των άλλων υποψηφίων ζητώντας από τον Μεϊμαρακη να απομακρύνει από τα γραφεία στη Συγγρού τους συνεργάτες του, χαρακτηρίζοντας ανφέρ την παραμονή και λειτουργία τους ,κάτι που ο Μείμαρακης αγνόησε. Αυτά και άλλα πολλά ενισχύουν την πολύ μεγάλη πιθανότητα της διάσπασης την επομένη ημέρα ,σε τυχόν επικράτηση Τζιτζικώστα  20-25 βουλευτές θα αποχωρήσουν από την Νέα Δημοκρατία!!!Σημειωτέον ότι ο νέος πρόεδρος πέραν των άλλων θα …κληρονομήσει και τα χρέη των 180 εκατομμυρίων ευρώ που θα συμπορεύονται με την θητεία του. Τέλος άλλοι φωτογραφίζουν τον Σαμαρά να κινεί τα νήματα ώστε να επιστρέψει από την πίσω πόρτα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ,ενώ κάποιοι άλλοι στη θέση Σαμαρά βάζουν τον Καραμανλή. Σημειωτέον ότι η νυν κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ,αλλά και αλλαγές στον υφιστάμενο εκλογικό νόμο και την κατάργηση των μεγάλων περιφερειών.
Η ευθύνη του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι μεγάλη και ιστορική. Δεν αποτελεί …άλλοθι ο προβληματισμός του για τα όσα συμβαίνουν. Είναι ήδη εκτεθειμένος στο κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που τον αγνόησε τις λάθος στιγμές που επέλεξε να μιλήσει τελευταία ,και ενώ συμβαίνουν αυτά και άλλα χειρότερα ,παραμένει θεατής στην ουσία της διάσπασης της Ιστορικής παράταξης.


Μόνο τυχαίο δεν είναι το επεισόδιο μεταξύ Μείμαράκη και Σαμαρά στη Βουλή την πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης που δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Ήδη ο Μεϊμαρακης που ως παλιά καραβάνα έχει μάθει το διπλό και τριπλό ταμπλό του Σαμαρά ,και του έστειλε το… μήνυμα της επόμενης ημέρας .Έδιωξε 25 Μεσσήνιους Υπαλλήλους που είχαν αποσπαστεί στα γραφεία της Συγγρού από τις δουλειές τους!!!

 Με την Κυρία Σάλα έφαγε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς στην στοά Μήλιου. Τα είπε αρκετή ώρα με την σύζυγο του Τραπεζίτη ο πρώην πρωθυπουργός. Να μίλησαν για το θέμα της ιδιοκτησίας των τραπεζών; η για την εξαγορά (Ο θεός να την κάνει)μέσα σε μια νύχτα της Αγροτικής από την τράπεζα που κάνει κουμάντο ο Σύζυγος; 
Η μήπως κρατεί… ζεστή την κυρία Σάλα ο Sαμαράς που ήθελε να την βάλει υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αλλά κάποια δημοσιεύματα ακύρωσαν τα σχέδια του…
Με την εθνική απάτη της «ΠΑΝΓΑΙΑ» ,Θυγατρικής εταιρίας της Εθνικής Τράπεζας και το ξεπούλημα που μεθόδευσε ο εκλεκτός του Σαμαρά Τουρκολιάς, θα ασχοληθεί ο πρώην σε άλλο δείπνο. Προφανώς με τον Τραπεζίτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου