12.2.16

5.000 Ε.η άδεια 10% η φορολογία - Μετακομίζουν στην Κύπρο τα Ελληνικά Κανάλια !!!

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την άμεση μετεγκατάσταση τους στην Κύπρο βρίσκονται τα επιτελεία των καναλιών που θα βρεθούν χωρίς άδεια λειτουργίας μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν  πως τα κανάλια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στην Ελλάδα, μέσω σύμβασης παροχής δημοσιογραφικών υπηρεσιών με τοπικές θυγατρικές ή και ανεξάρτητες εταιρείες οι οποίες θα απασχολούν μέρος του προσωπικού που είναι απαραίτητο να βρίσκεται στη χώρα μας (για τις ανάγκες κυρίως της ειδησεογραφικής κάλυψης) και πολύ απλά η έδρα και η φορολογική κατοικία θα βρίσκεται στην Κύπρο!
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τεχνικά το ζήτημα είναι εξαιρετικά απλό, αφού αρκετά από τα κανάλια διαθέτουν άδεια εκπομπής ήδη στη Μεγαλόνησο!
Από την όλη ιστορία οι καναλάρχες μάλιστα θα βγουν εξαιρετικά ωφελημένοι αφού όχι μόνο δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ για άδεια στην Ελλάδα αλλά θα χρεώνουν τις διαφημίσεις τους χωρίς ΦΠΑ σε Ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ θα φορολογούνται για τα κέρδη τους με το εξαιρετικά ανταγωνιστικό συντελεστή του 10% που ισχύει σήμερα στην Κύπρο για τις επιχειρήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου