12.2.16

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI, STAR: «Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ – Όσα λες είναι συκοφαντίες»

Ως «συκοφαντίες» και «λάσπη στον ανεμιστήρα» χαρακτηρίζουν τα 6 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όσα είπε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός περί χρεών τους στο Δημόσιο.


Οπως διευκρινίζουν τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ (δηλαδή ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ ενώ τονίζουν ότι τα δάνεια που πήραν δόθηκαν με απολύτως διαφανείς όρους.

Οπως τονίζουν σε κοινή τος ανακοίνωση τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ:

Α. Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.
Β. Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.
Γ. Για τις έξι εταιρείες μέλη μας – και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα – ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων «κόκκινων δανείων».
Συνεπώς, τα όσα λέγονται κατά κόρον – δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού – περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου