12.2.16

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ! Στέλνουν ραβασάκια για οφειλές σε… πεθαμένους!


ika_oura

Το αλαλούμ που επικρατεί ανάμεσα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» σύμφωνα με το οποίο αποστέλλονται επιστολές για ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και σε… πεθαμένους.
Το τμήμα εσόδων χωρίς να έχει συνεργασία με το τμήμα συντάξεων – που είναι ενήμερο για τον θάνατο του οφειλέτη – στέλνει τη συστημένη επιστολή μέσω ΕΛΤΑ χωρίς να γνωρίζει ότι ο παραλήπτης δεν βρίσκεται εν ζωή, γράφει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της.
Οι οφειλές, δε, επιβαρύνονται ακόμα και με πρόσθετα τέλη σε βάθος δεκαετίας ιδίως όσον αφορά σε οφειλές για οικοδομικά έργα.
Όπως αναφέρεται στις επιστολές το ταμείο ζητά από τους τεθνεώτες οφειλέτες «να προσέλθετε για ρύθμιση ή εξόφληση της οφειλής σας εντός 15 ημερών από την παραλαβή της παρούσας. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/1974 αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση, πλειστηριασμοί, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.α.) κατά του οφειλέτη και των κατά νόμων υπευθύνων αυτού προκειμένου να εισπραχθεί η απαίτηση του ιδρύματος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου