12.2.16

Κι όμως το κουτσομπολιό… κάνει καλό στην υγεία!

Τελικά το να μοιράζεσαι «ζουμερά» νέα με τους κολλητούς σου μήπως δεν είναι και τόσο κακό; Με το να σχολιάζουμε τις ζωές άλλων ανθρώπων μας κάνει να πηγαίνουμε κι εμείς μπροστά;
Να αναθεωρούμε για πολλά πράγματα και να υιοθετούμε ακόμα και νέες σκέψεις και μεθόδους στρατηγικής;
Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία, έκανε διάφορα πειράματα για να μάθει πώς οι άνθρωποι αντιδρούν στα κουτσομπολιά.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Personality and Social Psychology Bulletin και σύμφωνα με την επικεφαλής και συγγραφέα της μελέτης Έλενα Μαρτινέσκου, οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε κουτσομπολιά μπορούν να «συμπεράνουν πράγματα για τον εαυτό τους και να αξιολογήσουν τον εαυτό τους! Ένα κουτσομπολιό μπορεί να τους βοηθήσει (εκείνους που το ακούνε) να έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον. Τα θετικά κουτσομπολιά μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στο να είναι αποδοτικότεροι στην εργασία τους εν αντιθέσει με τα αρνητικά κουτσομπολιά που κάνουν κακό στην ψυχολογία και την συμπεριφορά των ανθρώπων!».
Οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι το κουτσομπολιό είναι μια μορφή πανάρχαιας ανθρώπινης επικοινωνίας. Μπορεί κάποιος να το δει ως ένα κανάλι για ειδήσεις, ως μια ειδοποίηση για επερχόμενες εκδηλώσεις και μπορεί να λειτουργήσει και ως «διορατικό» για κάτι που θα γίνει στο μέλλον.
Ο ψυχίατρος δρ. Χάουαρντ Φόρμαν, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι όταν συμμετέχουν σε κάποιο κουτσομπολιό και ότι δεν θα θέλουν να συμμετέχουν ακόμη και αν απολαμβάνουν όλα αυτά που ακούνε! Οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι το κουτσομπολιό, τους κάνει καλό, για αυτό και θέλουν να το αποφεύγουν!».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου