24.6.16

Τρίπολη: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους δικηγόρους ή τους αστυνομικούς

Στην εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης προχώρησαν οι αρχές, συλλαμβάνοντας έναν 34χρονο Βούλγαρο.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του. 
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα και, αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, στη συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου ή του αστυνομικού.
Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, και το οποίο είχε δήθεν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Ασφάλεια Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ύποπτοι την Τετάρτη, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, επιχείρησαν να εξαπατήσουν πέντε άτομα - και από την παραπάνω εγκληματική τους δράση αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου