23.6.16

ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας

Ολοκληρώθηκαν  με επιτυχία οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας (www.icodecon.com) , το οποίο διοργάνωσε το ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με πέντε ακόμη εκπαιδευτικά ιδρύματα (το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τοΟικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy)–Βουλγαρία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (UniversityAlexandruIoanCuza) – Ρουμανία).
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν 103 πρωτότυπες εργασίες κυρίως από νέους επιστήμονες  και ερευνητές στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, επιχειρηματικότητας, χρηματοοικονομικών, πολιτισμού, εκπαίδευσης, οικονομικής ανάπτυξης, δημόσιων οικονομικών κλπ. Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Ιουνίου με τις εισηγήσεις τριών καθηγητών: Παναγιώτη Λιαργκόβα, Διονύση Χιόνη και Ευάγγελου Δρυμπέτα με τις αντίστοιχες ομιλίες: "2010 με 2016: έξι έτη προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής" , "Αποπληθωρισμός. Η πραγματική απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση " και "Διεθνείς κεφαλαιαγορές και τις επιπτώσεις τους για την ανάκαμψη της οικονομίας ".
Στο Συνέδριο παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Πέτρος Λεκάκης, καθώς και ο Α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κος Εμμανουήλ Βλαχόγιαννης. Στο Συνέδριο παραβρέθηκε ο αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης κος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο οποίος ανακοινώσε την πολύ τιμητική   πρόθεση – πρόταση του ΔΣ της Ένωσης για συνεργασία με το Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας.
Η κατά δεύτερη συνεχή χρονιά επιτυχημένη υλοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, η αποδοχή του από καθηγητές και νέους ερευνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες, η δημιουργία δικτύου συνεργασίας με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και η συνεργασία του και υποστήριξη του από την  Ένωση Οικονομικών Πανεπιστημίων Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ο τόπος και χρόνος υλοποίησης του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας.
Οι Μεγάλοι Χορηγοί  του Συνεδρίου ήταν το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ και το ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ, χωρίς την υποστήριξη και χορηγία  των  οποίων δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθείαυτή η διεθνής επιστημονική συνάντηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου