8.7.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ! Πλούσιο το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε εδώ.

Πλούσιο σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του «Φάρις», είναι το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016, όπως ανέφερε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, ο Πρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, κατά την παρουσίαση του σχετικού προγράμματος.
Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα και σχεδόν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες και θα διαρκέσουν έως και το Σεπτέμβριο, περιλαμβάνοντας το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, συναυλίες με το Σταμάτη Κραουνάκη, το Γιάννη Κότσιρα και το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τον Κωστή Μαραβέγια και άλλους καλλιτέχνες, μουσικές βραδιές με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, θεατρικές παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, παραστάσεις για παιδιά στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες, γιορτές ανάδειξης και προβολής των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και του λαϊκού μας πολιτισμού, όπως η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» και οι γιορτές Ρυζιού, Ελαιολάδου, Κρασιού, Αγκινάρας και Πατάτας, αλλά και τα παραδοσιακά πανηγύρια.
Ο Δήμος Καλαμάτας και η ΚΕ «Φάρις» κατόρθωσαν να συνδυάσουν το πλήθος των εκδηλώσεων και την ποιότητα, σε ένα θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ο κ. Ηλιόπουλος προσέθεσε ότι πολλοί καλλιτέχνες ήθελαν να έρθουν το καλοκαίρι στην Καλαμάτα, αλλά λειτουργεί αποτρεπτικά ο μικρός αριθμός των θέσεων στο αμφιθέατρο του Κάστρου, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλά η τιμή του εισιτηρίου. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να δημιουργηθεί το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, για την κατασκευή του οποίου έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία η Δημοτική Αρχή.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε εδώ.
Σημειώνεται ότι η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, τηλ. 27210 87902.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου