8.3.17

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟΝ κίνδυνο να σβήσει η πρωτογενής παραγωγή με εθνική ζημιά στην ελληνική οικονομία εξαιτίας των σκληρών φορολογικών μέτρων, των ασφαλιστικών εισφορών, των δασικών χαρτών διατράνωσαν αγρότες από την Μεσσηνία στην μεγάλη κινητοποίησης που έγινε στην Αθήνα, η οποία όμως σημαδεύτηκε από ένταση και χημικά από τα ΜΑΤ.
Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθης ήταν πρωτοφανής καθώς διεξήχθη σε μια δύσκολη περίοδο για τα αγροτικά ζητήματα, με την παρουσία αγροτών από την Κρήτη και από την Πελοπόννησο ζητώντας την άμεση στήριξη των παραγωγών και όχι την σταδιακή αφαίμαξη των εισοδημάτων από το κυβερνητικό επιτελείο. Χαρακτηριστική ωστόσο ήταν η συμμετοχή του Αγροτικού συλλόγου Γαργαλιάνων που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση με τεράστιο πανό ζητώντας να μπει τέλος στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου ώστε να ληφθούν σοβαρά μέτρα.
Οι κινητοποιήσεις πάντως λόγω της έντασης είχε ως αποτέλεσμα την ρίψη χημικών, όταν προηγήθηκε μικρή αψιμαχία με διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να κλιμακωθεί η ένταση
καθώς επικράτησε η λογική. Η συμμετοχή πάντως ήταν σημαντικά με αγρότες από την Μεσσηνιακή Μάνη και την περιοχή της Μεσσήνης αλλά και γειτονικούς Νομούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις των αγροτών δεν έχουν αποφορτιστεί ακόμα καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των δασικών χαρτών. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                       
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΕΠΙΑΣΑΝ τόπο οι επίσημες ανακοινώσεις φορέων της Μεσσηνίας με την αρωγή της περιφέρειας Πελοποννήσου που συνδράμει στην αποκατάσταση ζημιών από τις περσινές πλημμύρες, καθώς εκδόθηκε απόφαση στις 8/3/2017, του Υπουργείου Εσωτερικών επιμηκύνοντας μέχρι 7 Σεπτεμβρίου του 2017 την κήρυξη των περιοχών που
υπέστησαν ζημιές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η παράταση που υπογράφηκε με την απόφαση επικεντρώνεται τις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Οιχαλίας, του Δήμου Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης και των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης ,Χιλιοχωρίων , των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Βλαχόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα από τις ζημίες που υπέστησαν οι περιοχές  στις 06 και 07-09-2016.
Αναμένεται τέλος απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να παραταθεί η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών που έληξε στις 7/3 μέχρι τις 7/9/2017, κάτι που εκτός από την περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ζητήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αλλά και οι εμπορικοί σύλλογοι στην Τριφυλία όπως αποκαλύψαμε σε ρεπορτάζ μας. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΙΒΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη. Καθιερώθηκε σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας της 8ης Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Γίνεται αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. 
Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται από πολιτικούς και ιστορικούς αναλυτές ως το πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό και προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα. Η καταξίωση και η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου των γυναικών σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα. Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών. Τα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών και άλλους αρμόδιους φορείς, επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι τα πιο ευάλωτα θύματα σε εμπόλεμες περιοχές και οι πλέον τραγικές φιγούρες μέσα στη δίνη της μαζικής μετανάστευσης που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι καταστροφές στη Συρία, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, σε διεθνές επίπεδο μόνο το 50% των γυναικών έχει σήμερα πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ενώ οι γυναίκες αμείβονται κατά μέσο όρο 24% λιγότερο από τους άνδρες. Σε 100 χώρες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην πρόσβαση αγοράς εργασίας λόγω φύλου, ενώ σε 18 χώρες οι άνδρες έχουν νόμιμο δικαίωμα να μην επιτρέπουν στις συζύγους τους να εργαστούν. 
Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να υπάρξει οικονομική ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι η ισότητα θα έρθει σε 169 χρόνια αφού για κάθε ένα ευρώ που βγάζουν οι γυναίκες, οι άνδρες κερδίζουν 1,75 ευρώ.
Σήμερα στην Ελλάδα οι γυναίκες υφίστανται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που παίρνονται στο όνομά της. Σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου και δίνουν αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ισότητας και του σεβασμού των ανθρώπινων αξιών. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να την εκφράσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να μένουν παθητικοί θεατές αλλά μέλη μιας κοινωνίας που ελέγχει, προτείνει και διεκδικεί. "Η πρόοδος των γυναικών αποτελεί πρόοδο για όλους" κι όπως αναφέρεται στη Διακήρυξη του Πεκίνου, "η ενδυνάμωση των γυναικών και η πλήρης συμμετοχή τους, επί ίσοις όροις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η πρόσβαση στην εξουσία, είναι θεμελιώδεις για την επίτευξη της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης". 
Ας είναι λοιπόν η 8η Μαρτίου μια μέρα που η σκέψη μας θα πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για ισότητα στη ζωή, στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία και η δράση μας ας στοχεύει στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών στην αγορά εργασίας, την παιδεία, την υγεία, τη μητρότητα και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου.
ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΒΙΒΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου