21.7.17

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΙΡΕΤΟΙ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ επικρατεί στα Φιλιατρά μετά την συζήτηση για το Κέντρο Υγείας της Τριφυλιακής πόλης καθώς στο Δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε ότι για 15 μέρες το μήνα το κέντρο δεν έχει ενεργή εφημερία με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί....
Στην συνεδρίαση του τελευταίου Δ.Σ. Τριφυλίας μετά την επίσκεψη παρατάξεων στο Κέντρο υγείας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, υποστήριξε ότι το καλοκαίρι η περιοχή αυξάνεται λόγω των επισκεπτών που έρχονται και επομένως το Κέντρο Υγείας (εκτός από μια νοσηλεύτρια και ένα θυρωρό που έχει τις μισές ημέρες) πρέπει  να ενισχυθεί με προσωπικό, όπως και οι υπόλοιπες δομές υγείας στο Δήμο Τριφυλίας, προσθέτοντας ότι : «Θα πρέπει άμεσα όλοι οι αρμόδιοι, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, η κυβέρνηση και οποιοσδήποτε άλλος έχει σχέση με το θέμα της υγείας, να στελεχώσουν το Κ.Υ., ώστε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και των κατοίκων». Υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τριφυλίας οφείλει να κινητοποιηθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να μην οδηγηθούμε σε ένα ακόμα λουκέτο..
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ..
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Τάσος Πούλος, βεβαίωσε ότι επικρατεί ανησυχία στους πολίτες για την επικρατούσα κατάσταση εκφράζοντας την άποψη ότι αν απαξιωθεί το κέντρο υγείας, η οργή των πολιτών θα είναι τεράστια με κοινωνικές επιπτώσεις
Ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, εξέφρασε την πίστη ότι δεν ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές εξηγώντας ότι «για μας υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές. Η πρώτη κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε (μετά την κατάργηση στο Α.Τ. Φιλιατρών), ελπίζουμε ότι οι κυβερνώντες θα μείνουν στο ύψος των περιστάσεων και δε θα θέσουν σε κίνδυνο και την υγεία μας» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                               ΣΕ επαγρύπνηση η εισαγγελεία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για το επικίνδυνο δικτυακό παιχνίδι

ΣΕ επαγρύπνηση είναι οι αρχές των Πρωτοδικείων της χώρας με την αναγγελία του Αρείου Πάγου, της κα Ξένης Δημητρίου, για το δικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».  Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) η Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Μάλιστα  η εισαγγελέας Κυπαρισσίας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία η κα Σοφία Γκουγκουλιάνα τονίζει τα ακόλουθαι:

«Με βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου και σε εκτέλεση της παραγγελίας υπ’ αριθ. 4495/23-05-2017 της κ. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, επιθυμούμε, για λόγους προλήψεως νέων επικίνδυνων καταστάσεων σε ό,τι αφορά στη σωματική ακεραιότητα και στη ζωή των ανηλίκων, να προβούμε στις κάτωθι επισημάνσεις: Τελευταία, στον χώρο του Διαδικτύου (Internet) έχει κάνει την εμφάνισή του ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι με την κωδική ονομασία «Μπλε φάλαινα» («The challenge of blue whale»). Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαδικτυακού παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες (άτομα νεαρής ηλικίας στη συντριπτική τους πλειοψηφία) καλούνται να διεκπεραιώσουν μία σειρά από αλλεπάλληλες δοκιμασίες-προκλήσεις. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονται αρχικά σε σχετικά ήπιες δοκιμασίες (π.χ. καλούνται να παρακολουθήσουν μία μεταμεσονύκτια ταινία τρόμου). Σταδιακά ο βαθμός δυσκολίας των δοκιμασιών αυξάνει, σε σημείο να απαιτείται από τους χρήστες να προβούν σε πράξεις αυτοπροσβολής/αυτοτραυματισμού (π.χ. να χαράξουν με ξυράφι το σχέδιο μίας φάλαινας στο χέρι τους). Το παιχνίδι διαρκεί 50 ημέρες και στο τελικό στάδιο ο χρήστης καλείται από την εφαρμογή να κερδίσει το παιχνίδι, προβαίνοντας σε μία ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη ενέργεια, η οποία εγγίζει τα όρια της αυτοχειρίας και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του (π.χ. να προκαλέσει στον εαυτό του τεχνητό πνιγμό, να υποστεί πτώση από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του κ.λπ.). Ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει στον διαχειριστή της εφαρμογής την ολοκλήρωση της κάθε δοκιμασίας, αποστέλλοντας σχετική φωτογραφία ή μαγνητοσκοπημένο υλικό. Εάν ο χρήστης εκδηλώσει την επιθυμία να διακόψει το παιχνίδι πριν από το τελικό του στάδιο, ο διαχειριστής της εφαρμογής εξαπολύει εναντίον του εκβιαστικές απειλές με στόχο να τον τρομοκρατήσει και να τον αποτρέψει από το να εγκαταλείψει το παιχνίδι.  Η ενασχόληση των εφήβων με τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχει λάβει ήδη πανευρωπαϊκά ανησυχητικές διαστάσεις (στη Ρωσία, από όπου ξεκίνησε το παιχνίδι, έχουν ήδη καταγραφεί περί τις 130 αυτοκτονίες εφήβων). Είναι σαφές ότι οι διαχειριστές της εν λόγω εφαρμογής αποσκοπούν στο να πλήξουν την ευάλωτη ηλικιακή κατηγορία των εφήβων και στοχεύουν στη ριψοκίνδυνη φύση των νέων..."
Σε άλλο σημείο τονίζει ότι "Προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα κρούσματα στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, συνιστούμε στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, καθώς και σε κάθε πρόσωπο που ασχολείται με την επιμέλεια των ανηλίκων σε περίπτωση που θα υποπτευθούν ότι κάποιος ανήλικος σχεδιάζει να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους δοκιμασίες, να επικοινωνήσουν αμέσως με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλ. 11188, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr), ή με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Συνιστούμε σε κάθε ανήλικο, ο οποίος τυχόν έχει δεχθεί αντίστοιχη πρόσκληση συμμετοχής σε ριψοκίνδυνες δοκιμασίες, να απευθυνθεί άμεσα στους γονείς του ή σε οποιοδήποτε ενήλικο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, στην Υπηρεσία Ανηλίκων Καλαμάτας ή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Τέλος παρακαλούμε τους κ.κ. διευθυντές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να ενημερώσουν με κάθε μέσο (και προφορικά) τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία τους καθώς και τους γονείς τους για τους ψυχολογικούς και σωματικούς κινδύνους που διατρέχουν από τη συμμετοχή τους στο προαναφερθέν «παιχνίδι» και για την ανάγκη αναφοράς στις προαναφερθείσες Αρχές κάθε σχετικού περιστατικού» καταλήγει σχετικά.

                            ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΝΕΑ κόντρα σημειώθηκε στο τέλος της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας, με αφορμή το έργο που αφορά  την «Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ» (Α.Μ 71/2015), καθώς σε δύσκολη θέση ήρθε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Κατσούλας όταν έκανε την εισήγηση καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κουτσούλης, απάντησε αρνητικά και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σώματος έδωσε στο λόγο για ερωτήσεις στον κ. Κουτσούλη. 
Ο κ. Κουτσούλης ρώτησε για τον υπεύθυνο του έργου, διατυπώνοντας την θέση ότι η μελέτη για το έργο αφορούσε και ασφαλτόστρωση, 70 μέτρων, στις εργατικές κατοικίες στην Κυπαρισσία.. Στη συνέχεια πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρας δήλωσε ότι, «εδώ μιλάμε για τα έργα που έχουν γίνει. Αυτό είναι το πρωτόκολλο. Τώρα, μην ψάχνουμε να βρούμε τι έγινε, τι δεν έγινε. Για τα έργα που έχουν γίνει. Είναι ξεκάθαρο».
ΕΠΕΜΕΝΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..
 Ο κ. Κουτσούλης επέμεινε στην θέση του, να απαντήσει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, τονίζοντας ότι η έγκριση στο πρωτόκολλο παραλαβής από επιτροπή αφορά πιστοποίηση συγκεκριμένων εργασιών, επιμένοντας να όντως ολοκληρώθηκαν  τα 70 μέτρα ασφαλτόστρωσης στις εργατικές κατοικίες. Απαντώντας ο κ. Κατσούλας δήλωσε ότι  το πρωτόκολλο παραλαβής υπογράφεται από την Επιτροπή παραλαβής, αποτελούμενη από 3 άτομα καθώς  το έχουν υπογράψει, βάση της μελέτης. Ο κ. Κουτσουλης,εξήγησε ότι  η μελέτη 71/2015, είχε ρητή πρόβλεψη για την κατασκευή πεζοδρόμου με διάτρητους κυβόλιθους στις Εργατικές Κατοικίες σε μήκος 70μ., ρωτώντας να απαντήσει αν το έργο όντως υλοποιήθηκε.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ..
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος παρενέβη για τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα, ώστε να εκδοθείτο τιμολόγιο. Με τον κ. Κουτσούλη να λέει πως, «πήγατε να παραλάβετε ένα έργο συνάδελφοι, λοιπόν η ερώτησή μου είναι σαφής, έγινε; εγώ σας ρώτησα αν τελικά έγινε ή δεν έγινε, γιατί έχω υπόνοια πως έπεσε άσφαλτος κάπου αλλού, που δεν έπρεπε να πέσει, που δεν προβλέπεται στο έργο…. Έπεσε κάπου που αυτός που έχει κάνει το έργο, λέω εγώ τώρα, εξυπηρέτησε».
Ο κ. Τσίγγανος παίρνοντας το λόγο είπε ότι, «από όσο θυμάμαι τότε, η μελέτη προέβλεπε 70μ. πεζοδρόμηση στην περιοχή των εργατικών κατοικιών. Ωστόσο, οι παρόδιοι ιδιοκτήτες, παρόλο που είχαμε συμφωνήσει την παραχώρηση 2 μέτρων, για να αποφύγουμε την διαδικασία της απαλλοτρίωσης, γιατί ακόμη θα είμαστε στην απαλλοτρίωση, αρνήθηκαν να την παραχωρήσουν… Το τιμολόγιο με αυτά τα μέτρα μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο». 
Στο τέλος ο κ. Κουτσούλης ρώτησε «που»; «Δεν θυμάμαι που, αυτό το γνωρίζει η τεχνική υπηρεσία» είπε ο κ. Τσίγγανος, με βάση τις
 επιμετρήσεις. Ο κ. Κουτσούλης δεν πείσθηκε ζητώντας από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. 
 Γ.ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου