20.7.17

Έλεγχοι και πρόστιμα στην εφορία για τα κατοικίδια χωρίς «τσιπάκι»

Περίοδο χάριτος έως τέλος Αυγούστου για να τσιπάρουν τα ζώα τους έχουν οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων στο Βόλο. 
Με την παρέλευση της προθεσμίας, κλιμάκια του Δήμου Βόλου θα ξεκινήσουν ελέγχους με scanner τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, και σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάτες θα βεβαιώνονται σε βάρος των ιδιοκτητών ζώων «τσουχτερά» πρόστιμα, τα οποία θα βεβαιώνονται στην εφορία.
«Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα δεσποζόμενα, τα αδέσποτα θα είναι παιχνίδι», είπε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Βόλου.
Η κ. Μορφογιάννη ζήτησε από τους προέδρους να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των χωριών για το τσιπάρισμα των δεσποζόμενων ζώων και τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη νομοθεσία, προκειμένου να μην τους επιβληθούν τα πρόστιμα που απορρέουν από τη νομοθεσία.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια, άμεσα θα ξεκινήσει εκστρατεία δωρεάν τσιπαρίσματος έως 650 δεσποζόμενων ζώων για όσους ιδιοκτήτες έχουν φορολογητέο εισόδημα από 10.000 ευρώ και κάτω και αδυνατούν να διαθέσουν 20 ευρώ που στοιχίζει περίπου το τσιπάρισμα των ζώων. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους.
Προηγουμένως, οι πρόεδροι θα πρέπει να φροντίσουν για την καταγραφή όλων των δεσποζόμενων στα όρια των περιοχών τους και να παραδώσουν τις λίστες στον δήμο που θα αναλάβει σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία και ενδεχομένως την ΕΛ.ΑΣ. να ξεκινήσουν ελέγχους από 1η Σεπτεμβρίου.
«Όποιο ζώο εντοπίζεται χωρίς τσιπ θα περισυλλέγεται και θα οδηγείται στο καταφύγιο και θα επιβάλλεται πρόστιμο στον ιδιοκτήτη. Τα ψέματα τελείωσαν. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας με τα αδέσποτα, πρόβλημα που δημιουργείται από την εγκατάλειψη δεσποζόμενων», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται, όπως σημείωσε η κ. Μορφογιάννη και επιβεβαίωσαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, σε Μακρινίτσα και Πορταριά. «Γίνεται πάρτι. Στην Πορταριά είχαμε περισυλλέξει όλα τα αδέσποτα και προχθές εμφανίστηκαν άλλα δέκα», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο του Βόλου.
Πρόβλημα εντοπίζεται και στην Πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου, όπου υπάρχει ολόκληρη αγέλη, αλλά και στον Άγιο Ονούφριο όπου χθες εμφανίστηκαν επίσης έξι νέα αδέσποτα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου