18.8.17

Έκθεση Σκίτσων Στο Μανιατάκειον Ίδρυμα Στην Κορώνη


Το Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, θα φιλοξενήσει την Έκθεση Σκίτσων του Παντελή Κριζέα το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017.
Πρόκειται για προσωπογραφίες και τοπία εμπνευσμένα από την Κορώνη, τόπο καταγωγής του καλλιτέχνη. Ο Π. Κριζέας, έχοντας φύγει από μικρός από την Κορώνη, την οποία όμως επισκέπτεται κάθε χρόνο, καταθέτει με τον τρόπο του τη ματιά του πάνω στη γενέθλια γη.
Οι πρωταγωνιστές των προσωπογραφιών του είναι απλοί καθημερινοί Κορωναίοι που γνώρισε στο σπίτι του παππού του αλλά και στις επισκέψεις του στο χωριό. Άνθρωποι αυθεντικοί, άνθρωποι χαμογελαστοί, άνθρωποι του μόχθου, άνθρωποι μιας άλλης εποχής. Τα τοπία του, εικόνες οικείες σε όλους μας, εμπνευσμένα από το φυσικό κάλος της περιοχής, αποτυπώνουν το δυνατό συναίσθημα που του ενέπνευσε η περιοχή.
Πρόκειται για τέχνη επηρεασμένη από τα απλά καθημερινά πράγματα, που αποτυπώνει με τρόπο απαράμιλλα αυθεντικό τη ζωή της υπαίθρου της περιοχής, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το θαυμασμό και την αγάπη του προς αυτήν.
Με οδηγό την αγάπη του για τον τόπο του αλλά και τις ομορφιές του, ο Π. Κριζέας αποτίνει φόρο τιμής στην Κορώνη και μας καθοδηγεί να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν για να τιμήσουμε αλλά και να θυμηθούμε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου