17.8.17

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ !!! Απίστευτο πρόστιμο από ελεγκτή εφοριακό!

Απίστευτο πρόστιμο από ελεγκτή εφοριακό!Ο παραλογισμός δεν έχει όρια και στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι στόχοι φαίνεται πως πολλοί εφοριακοί κόβουν πρόστιμα που στέλνει την όποια λογική... περίπατο!

Όπως αποκαλύπτει το taxheaven.gr προϊστάμενος ΔΟΥ επέβαλε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας γιατί είχε στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του τρεις κουβάδες αλάτι συνολικής αξίας 20 ευρώ (με το ΦΠΑ) χωρίς να έχει εκδώσει στοιχείο αυτοπαράδοσης!
Το πρόστιμο βασίστηκε σε έκθεση ελέγχου υπαλλήλων της ίδιας ΔΟΥ
Ο φορολογούμενος προσέφυγε στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, η οποία όπως ήταν φυσικό ακύρωσε το πρόστιμο αφού όπως αναφέρεται στην απόφασή της, η προσφεύγουσα εταιρεία δεν είχε την υποχρέωση να εκδώσει φορολογικό στοιχείο αξίας πριν από τον χρόνο έναρξης της αποστολής των επίμαχων αγαθών.
Με λίγα λόγια (όπως προκύπτει και από την ενδικοφανή προσφυγή της επιχείρησης) το πρόστιμο της μη έκδοσης στοιχείου για την μεταφορά αγαθών, επιβλήθηκε χωρίς να υπάρχει μεταφορά (το όχημα του επιχειρηματία ήταν σταθμευμένο όπως η ίδια η έκθεση ελέγχου αναφέρει) πριν ακόμα ολοκληρωθεί η φόρτωση όλων των αγαθών που προοριζόντουσαν για αυτοπαράδοση και φυσικά πριν ξεκινήσει το αυτοκίνητο το δρομολόγιο του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου