29.9.17

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 
 
 για την εγγραφή μεταπτυχιακών φοιτητών στον Α΄ Κύκλο Σπουδών
ακαδημαϊκού έτους 2017-2018

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία» με Κατεύθυνση: «Νέα Ελληνική Φιλολογία», που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ύστερα από την απόφαση της Σ.Ε. του Π.Μ.Σ. ανακοινώνει την παράταση της υποβολής των αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έως την 16η Οκτωβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/u5FHUS8r5kOdhjDB3.

Η εγγραφή των υποψηφίων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία» με Κατεύθυνση: «Νέα Ελληνική Φιλολογία» θεωρείται ολοκληρωμένη με την υποβολή της πρωτότυπης αιτήσεως και των δικαιολογητικών μέχρι και την 16η Οκτωβρίου 2017, είτε αυτοπροσώπως, είτε με συστημένη αλληλογραφία (με ευανάγνωστη σφραγίδα κατάθεσης των ΕΛΤΑ μέχρι και την 16η Οκτωβρίου 2017), είτε με courier (ταχυμεταφορά), στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  Παλαιό Στρατόπεδο – Ανατολικό Κέντρο, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα (υπόψη κκ. Ειρήνης Μουτάφη, Χριστίνας Νικολαΐδου). Πληροφορίες: τηλ. 27210-65115, 65106, e-mail: mgs-phil@uop.gr,  ιστότοπος του Τμήματος Φιλολογίας:  phil.uop.gr 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία», κατεύθυνση: «Νέα Ελληνική Φιλολογία», αποτελεί μιαν καινοτόμο προσέγγιση με ιδιαίτερη έμφαση σε θεμελιώδη γνωστικά αντικείμενα της Νέας Ελληνικής Γραμματείας, όπως η παλαιογραφία, οι σχέσεις της νεοελληνικής λογοτεχνίας με τον κινηματογράφο, τη φιλοσοφία και την ιστορία, οι εκδοτικές τακτικές νεοελληνικών κειμένων, η σύνδεση της νέας ελληνικής με προγενέστερες φάσεις της και οι υφολογικές προσεγγίσεις λογοτεχνικών έργων. Η διδασκόμενη χρήση νέων τεχνολογιών και πολυμέσων στην ερευνητική διαδικασία ανοίγει παράλληλα νέους ορίζοντες και δυνατότητες για τους σύγχρονους φιλολόγους. Το διδακτικό προσωπικό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες τόσο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όσο και από άλλα Ελληνικά και ξένα ιδρύματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου