14.9.17

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ NEWSMESSINIA

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου

Προς:



Διευθυντή Ιστοσελίδας
Newsmessinia.blogspot.gr

Ταχ. Δ/νση:
Ταχ. Κώδικας:
Τηλ.:
Fax:
E-mail:
Λ. Συγγρού 15-17
117 43
213-2063501, 504, 807
213-2063513
pressoffice@patt.gov.gr











 

Θέμα: Σχετικά με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με το Ελληνικό

Κύριε Διευθυντά,
Σχετικά με το από 13/09/2017 δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας υπό τον τίτλο «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ; Τώρα ψάχνουν για… δάσος στο Ελληνικό!» (http://newsmessinia.blogspot.com/2017/09/blog-post_945.html )
στο οποίο, μεταξύ άλλων υπάρχει η αναφορά «Αυτοψία στην περιοχή του Ελληνικού για την εξακρίβωση της ύπαρξης ή μη δάσους αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συζήτησε την ένσταση της «Ελληνικό Α.Ε.» και του ΤΑΙΠΕΔ κατά σχετικής απόφασης του δασάρχη Πειραιά», για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε, προκειμένου να μην δημιουργούνται συγχύσεις, τις αρμοδιότητες μεταξύ Περιφέρειας Αττικής (β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (πρώην Κρατικής Περιφέρειας).
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό ή/και τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας περί δασών της χώρας.
Η εν λόγω επιτροπή αφορά αποκλειστικά σε άσκηση αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Και η Περιφέρεια Αττικής, ως β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με αυτή.


Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου