12.10.17

Αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή φορεσιά στην Costa Navarino

 Το πολυτελές ξενοδοχείο της Μεσσηνίας, θέλοντας να υμνήσει την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, οργανώνει ένα πολιτιστικό τριήμερο, στις 20 με 22 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Εθνικό Αερολιμένα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

Δεκαπέντε διάσημοι σχεδιαστές και εικαστικοί καλλιτέχνες, ανάμεσα τους ο παγκοσμίου φήμης Jean Paul Gaultier και ο Οίκος  Zeus&Dione, ορμώμενοι από την αγάπη τους για το ελληνικό στοιχείο, δημιούργησαν έργα, αφιερωμένα στην ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, για την έκθεση «Ταξίδι στην μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη».
Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της «Costa Navarino» μέχρι τις 18 Νοέμβρη, το πολυτελές ξενοδοχείο σε συνεργασία με τον Εθνικό Αερολιμένα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη, διοργανώνει μια τριήμερη εκδήλωση, αφιερωμένη στη ελληνική παραδοσιακή ραπτική, στις 20,21 και 22 Οκτώβρη.

Αποκλειστικές προβολές, παρουσιάσεις, και ενδιαφέρουσες ομιλίες, αποτελούν τους κύριους άξονες του πολιτιστικού τριημέρου, με τίτλο «Ταξίδι στην μαγεία της ελληνικής φορεσιάς». Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους θα βρίσκονται η Σοφία Κοκοσαλάκη και ο Οίκος Zeus & Dione, ο οποίοι θα συμμετέχουν σε μια διαδραστική κουβέντα, που θα συντονίζει η Βρετανή δημοσιογράφος μόδας, Tasmin Blanchard. Κύριο θέμα συζήτησης η ελληνική παράδοση και πως αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους δημιουργούς.

Ταϋγέτη Λάζου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου