14.10.17

"Οnline dating" - Πόσοι λένε ψέματα όταν φλερτάρουν διαδικτυακά

Τους κινδύνους του online dating μελετά σε έρευνά της η εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab, η οποία σημειώνει πως συχνά, εκείνοι που αναζητούν σύντροφο μέσω του Διαδικτύου, έρχονται αντιμέτωποι με ψεύτικες πληροφορίες και φωτογραφίες, κακόβουλα links, απάτες ή ανθρώπους που λένε ψέματα για το τι πραγματικά αναζητούν από μια σχέση.
Βάσει της έρευνας της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας, λίγα άτομα δηλώνουν ότι ψάχνουν για το έτερον τους ήμισυ σε πλατφόρμες διαδικτυακών γνωριμιών (μόλις το 11% των ερωτηθέντων).
Ακόμη, σχεδόν οι μισοί χρήστες (48%) τέτοιων εφαρμογών παραδέχονται ότι το κάνουν απλά για διασκέδαση και ένας στους δέκα (13%) επιθυμεί απλά να βρει ερωτικό σύντροφο, δίχως δεσμεύσεις.
Ο κόσμος των διαδικτυακών ραντεβού, όπως προειδοποιεί η Kaspersky Lab, είναι επίσης γεμάτος με ψεύτικες πληροφορίες.  
6 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ !
Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες (57%) παραδέχονται ότι λένε ψέματα όταν φλερτάρουν διαδικτυακά, παραποιώντας πληροφορίες για τους εαυτούς τους .
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούν ψεύτικα προφίλ για να ερευνήσουν αν οι σύντροφοί τους φλερτάρουν στο Διαδίκτυο.
Βάσει της έρευνας, ένας στους πέντε (19%) δηλώνει ότι αποθαρρύνεται από τη χρήση online dating εφαρμογών λόγω των ψεύτικων φωτογραφιών και ένας στους δέκα λόγω ψεύτικων προσδοκιών για σχέση (12%).
Εξάλλου, ένας στους δέκα χρήστες τέτοιων εφαρμογών κάνει λόγο για απατεώνες που προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες, να αποστείλουν κακόβουλα links ή κακόβουλα προγράμματα που «μολύνουν» τη συσκευή τους.
«Το online dating είναι ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους στον πολυάσχολο και συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο κόσμο, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθούμε γιατί ένας στους τρεις ανθρώπους το χρησιμοποιεί», δήλωσε ο Andrei Mochola, Head of Consumer Business της Kaspersky Lab.
«Αλλά δεν είναι όλα εύκολα και εκείνοι που ψάχνουν για ένα πραγματικό ταίρι στο Διαδίκτυο συναντούν μια μεγάλη ποσότητα ψευδών πληροφοριών, απατεώνες, ή ασαφή κίνητρα στη διαδικασία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Και συνέχισε: «Όπως συμβαίνει με κάθε δημοφιλή διαδικτυακή τάση, δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιούν το online dating για κακόβουλους σκοπούς. Χωρίς να συμβουλεύουμε τους χρήστες να αποφεύγουν συνολικά το online dating, απλώς τους παροτρύνουμε να εξετάσουν την ασφάλειά τους σε κάθε βήμα».
Ο ίδιος συμπήλρωσε ότι για να βοηθήσει τους χρήστες να προστατευτούν, η Kaspersky Lab προσφέρει μια σειρά από λύσεις ασφάλειας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου