13.10.17

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ

Παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ δίνεται μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2017. Μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται.
Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι το μήνυμα που εμφανίζεται (σσ θα εμφανίζεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου): «Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ» είναι προειδοποιητικό και τα παραπεμπτικά μπορούν να εκτελεστούν κανονικά.
Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης στο Mητρώο
Υποχρέωση εγγραφής για πιστοποίηση στο Μητρώο του Οργανισμού, έχουν όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ή μη, που βάσει ειδικότητας πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω: συνταγογραφούν φάρμακα, παραπέμπουν για διενέργεια εξετάσεων, παραπέμπουν για νοσηλεία, εκδίδουν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις.
Η εγγραφή των γιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γίνεται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), από το πεδίο: «Εφαρμογές» «Ιατρικές Υπηρεσίες» «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής «Εγγραφή Χρήστη».
Όσον αφορά τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία (πχ διεύθυνση κατοικίας/εργασίας/ ιατρικός σύλλογος που ανήκουν κλπ), μέσω της επιλογής: «Εφαρμογές» «Ιατρικές Υπηρεσίες» «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής ««Μεταβολή», κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν στο eΔΑΠΥ. Όσοι γιατροί έχουν ήδη πιστοποιηθεί στο παρελθόν δεν χρειάζεται να πιστοποιηθούν εκ νέου.
Προκειμένου ένας γιατρός να ελέγξει αν έχει ήδη πιστοποιηθεί, αυτό μπορεί να γίνει από το πεδίο: «Εφαρμογές» «Ιατρικές Υπηρεσίες» «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» «Μεταβολή», όπου εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτει και ελέγχει αν είναι συμπληρωμένα όλα τα προσωπικά του στοιχεία. Σχετικές οδηγίες, τόσο για την «Εγγραφή» όσο και για την «Μεταβολή» υπάρχουν στο πεδίο «Εφαρμογές» «Ιατρικές Υπηρεσίες» «Οδηγίες Εγγραφής Ιατρών και Γνωματεύσεων ΕΚΠΥ».
Επισημαίνεται ότι στο εξής, κάθε γιατρός των παραπάνω κατηγοριών, έχει την υποχρέωση να επικαιροποιεί ή διορθώνει άμεσα οποιοδήποτε από τα μεταβλητά στοιχεία του (πχ email, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας/εργασίας κλπ), μέσω της επιλογής «Μεταβολή» της εφαρμογής «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου