8.12.17

Άνοιξε τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ "Οι θησαυροί της Αργειακής γης" στο Άργος

Άνοιξε τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ "Οι θησαυροί της Αργειακής γης" στο Άργος (βίντεο)
 Άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ «Οι θησαυροί της Αργειακής γης, ΕΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΙΝΟΣ»  που πραγματοποιείται στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος από τις 7 έως και τις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων τόνισε  πως "ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι γνωστός για την μακραίωνη ιστορία του , για τον πολιτιστικό του πλούτο και για τους θησαυρούς της γης του. Το πορτοκάλι , το κρασί, το λάδι της αργειακής γης αποτελούν την βάση της ελληνικής διατροφής από τους αρχαίους χρόνους.
Στόχος μας με την έκθεση αυτή είναι η προώθηση των προϊόντων μας , η προσέλκυση νέων για ενασχόληση με τον τομέα της γεωργίας αλλα και η δυνατότητα να παρουσιάσουν παραγωγοί και επιχειρηματίες ένα ευρύ φάσμα παροχών/προϊόντων τους σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση των θησαυρών αυτών."
Στα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ «Οι θησαυροί της Αργειακής γης, ΕΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΙΝΟΣ» παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Γκιόλας και Γ. Ανδριανός, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννησου Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Κρίγγος, Γ. Οικονόμου, Χ. Πετσέλης, δημοτικοί σύμβουλοι, η πολιτευτής Αργολίδας Σόνια Ταντάρου Κρίγγου και πολύς κόσμος.
Οι επιχειρήσεις που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους είναι οι εξής:

Φυτώρια Φάκλαρη
Οινοποιία Δασακλή
Οινοποιία Παπαντώνη
Οινοποιία ΔΕΔΕ
Κωτσιόπουλος Ιωάννης Αγροτικά Μηχανήματ
Αργολική Οινοποιία Φραγκος Σπύρος
Αργέας Φρουτ
Μυκηναϊκή Κωτσόπουλος Επεξεργασία Ελαίων
ΑΦΟΙ Φάκλαρη ΑΕ
ΕΑΣ ΡΕΑ Αργολίδας
VERINO ΑΒΕΕ
Δημοπάνας Δημήτριος ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ
DXN GREECE ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κουτσοποδίου Αγία Κυριακή
Σμυρλή Μαργαρίτα Επιχειρηματίας
ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης
Καθημερινές ,17:00 – 10:00
Σαββατοκύριακο 10:00 έως 22:00


Με την συνεργασία της ΠΕΔ Πελοποννήσου & της ΚΕΔΑ-Μ
ΕΛΙΑ

Ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς (Olea europea). Το παρθένο ελαιόλαδο παράγεται με μηχανική επεξεργασία του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικές ουσίες κλπ.
Οι μεσογειακές χώρες είναι από τους σημαντικότερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο, με την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα να παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ η Ελλάδα έχει με διαφορά την μεγαλύτερη κατανάλωση ελαιόλαδου ανά κεφαλή διεθνώς.
Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες ελαιοποιήσιμων ελιών στην Ελλάδα είναι δέκα και είναι η Κορωνέικη, η Λιανολιά Κέρκυρας, η Λαδολιά, η Τσουνάτη (μαστοειδής), το Αγουρομάνακο, η Μεγαρείτικη, η Βαλανολιά, η Αδραμυπίνη, η Ματολιά και η Καθρέϊκη
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου