8.12.17

Στην Costa Navarino το 51ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της Χιονοδρομίας (FIS)

Έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι η νέα αγωνιστική χρονιά για την χιονοδρομία. Μια χρονιά που έχει και την κορυφαία διοργάνωση κάθε τετραετίας που είναι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα τον προσεχή Φεβρουάριο (09-25/02/2018). Αγώνες που θα γίνουν στην Πιονγκτσάνγκ της επαρχίας Γκανγουόν, στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.   
 
«Είμαστε έτοιμοι για μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά. Μια χρονιά στην οποία κυριαρχούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου θέλουμε να πάρουμε μέρος με την μεγαλύτερη το δυνατόν και σίγουρα την καλύτερη Εθνική ομάδα. Η σύνθεση της ομάδας αρχίζει να διαμορφώνεται αλλά ακόμα υπάρχουν πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες μέχρι την τελική της σύνθεση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου».

Λόγια του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) Δημοσθένη Γυρούση ο οποίος συνέχισε: «Η Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει εδώ και μήνες την προετοιμασία και τον σχεδιασμό της χρονιάς. Είμαστε πανέτοιμοι λοιπόν για το 2018, χρονιά που θέλουμε να είναι ορόσημο για το άθλημά μας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά βήματα μπροστά, κάτι που μας το αναγνωρίζουν και εντός και εκτός συνόρων».

Ο Δημ. Γυρούσης κατέληξε μιλώντας για το Διεθνές Συνέδριο της FIS: «Η ΕΟΧΑ μέσα στο 2018 έχει μια ακόμα πολύ σημαντική διοργάνωση να φέρει σε πέρας. Πρόκειται για το 51ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της Χιονοδρομίας (FIS), στο οποίο θα είμαστε οικοδεσπότες από 13 έως 19 Μαΐου του 2018, στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino.  
Ένα συνέδριο που θα φέρει στην χώρα μας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους της χιονοδρομίας. Σύνεδρους από ολόκληρο τον κόσμο. Ένα Συνέδριο στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την Διεθνή ομοσπονδία, αλλά και τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των άλλων χωρών».     

Οι Εθνικές και Προεθνικές ομάδες βρίσκονται συνεχώς στο εξωτερικό, από τα τέλη Οκτωβρίου, κάνοντας προετοιμασία σε μέρη που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μιας και για την χώρα μας ήταν πολύ νωρίς για να υπάρχει χιόνι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου