15.12.17

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΑΓΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΤΗΝ εξωστρέφεια σε καιρούς κρίσης αναδεικνύει με συλλογικές προσπάθειες η Κεντρική αγορά της Καλαμάτας η οποία θεωρείται δικαιολογημένα μια από τις μεγαλύτερες της Πελοποννήσου, χάρη στην δράση τόσο του Προέδρου όσο και των μελών που συγκροτούν τον θεσμό προκειμένου να βρίσκονται κοντά στον καταναλωτή.
Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην εκπομπή 'Πρωινό Δρομολόγιο' του Παλμός 90,5 στον δημοσιογράφο Γιάννη Μποζίκα, ο Πρόεδρος της διοίκησης κ.Γιάννης Μπάκας με αφορμή την πετυχημένη εκδήλωση με τίτλο 'Απόψε στολίζονται οι ψυχές", τονίζοντας ότι "στις δράσεις που υλοποιούνται φέτος είμαστε όλοι μαζί, γιατί υπάρχει ο καταναλωτής τον οποίο σεβόμαστε και εξυπηρετούμε με εκατοντάδες επαγγελματίες σε ένα χώρο 30 στρεμμάτων, ενώ οι στεγασμένοι χώροι είναι πάνω από 10.000 τ.μ." προσθέτοντας ότι "η κοινωνία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κάθε Ευρώ που αφήνει στην αγορά μας, πιάνει τόπο γιατί αυτό το ευρώ επιστρέφει στην τοπική οικονομία". Στα πλαίσια εμπέδωσης του εορταστικού κλίματος καθώς όλοι μας έχουμε την "ανάγκη να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να χαμογελάσουμε, μιας ζεστής καρδιάς φέτος σχεδιάστηκαν εκδηλώσεις εξωστρέφειας που θα κρατήσουν ως το νέο έτος". 
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ
Η εκδήλωση που προγραμματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο χώρο των βιολογικών προιόντων στην Κεντρική αγορά, απευθύνθηκε στα παιδιά, τους γονείς, ενώ το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 το πρωί με τίτλο Η Βέργα δίνει τον ρυθμό όπου θα εμφανιστεί η χορωδία με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Βέργας, ενώ ένας διακεκριμένος σεφ από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα προσπαθήσει να φτιάξει μια μακαρονάδα με σκοπό να φτάσει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες". 
Η εξωστρέφεια της Καλαμάτας μέσω της Κεντρικής αγοράς αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάδειξη της ομορφιάς, των γεύσεων, των προιόντων του τόπου μας, ενώ σε ερώτηση για την κίνηση λόγω των εορτών ο κ.Μπάκας επισήμανε ότι "παρατηρείται αυξητική κίνηση γιατί ο Καλαματιανός καταναλωτής κατανοεί ότι κάθε ευρώ που αφήνει πιάνει τόπο κι έτσι η Καλαμα΄τα βοηθάει τον εαυτό του, ενώ κάθε Σάββατο στην αγορά υπάρχει ο Αη Βασίλης ενώ θα έχουμε άλλη μια εκδήλωση με τίτλο Ο Ταύγετος κερνάει και χορεύει στις 30 Δεκεμβρίου". Ο κ. Μπάκας έστειλε τέλος ευχές στο κοινό, με ζεστά μηνύματα γιορτών, αλλά κυρίως την φιλόξενη αύρα που προσφέρει η Κεντρική αγορά Καλαμάτας η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                      
ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΉ θα είναι η τελευταία συνεδρίαση με σημαντικά όμως θέματα στην Ημερήσια Διάταξη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στην 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις από την περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ άλλων το οικείο Δ.Σ. Τριφυλίας θα αποφασίσει για την :
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου –του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας-του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας  για  το έργο  «Ανάπτυξη  Αλιευτικού  Καταφυγίου Μαραθόπολης», την Έγκριση Π/σμού 2018 και ΟΠΔ 2018 του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης-Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας( Έγκρ. της αριθ.36/2017 ΑΔΣ) καθώς και την Έγκριση Απολογισμού έτους 2016 του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης-Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας( Έγκρ. της αριθ.37/2017 ΑΔΣ)
Στα υπόλοιπα θέματα υπάρχουν ζητήματα όπως η Έγκριση πληρωμής τόκων υπερημερίας του έργου: «Δημοτική Οδοποιία Κυπαρισσίας»., η Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανακαίνιση κτιρίου τέως Δημοτικού Σχολείου Βάλτας», ο Ορισμός εκπροσώπου (τακτικού και αναπληρωματικού μέλους) του Δήμου  στην «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης»  του άρθρου 8 της Προγραμματικής Σύμβασης για την  Πράξη «Συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας  στο Δήμο Καλαμάτας με περιοχή ευθύνης  την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας» καθώς και η Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Α.Μ.71/2015».

ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ...ΡΙΒΙΕΡΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΛΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΔΕΚΑΔΕΣ είναι τα δημοσιεύματα τόσο των τοπικών ιστοσελίδων όσο και Αθηναικών για την πλήρη εγκατάλειψη του μνημείου που κοσμεί το Αγρίλι Φιλιατρών με το μοναδικό Κάστρο των Παραμυθιών, το οποίο μάλιστα έχει κάνει θραύση στο εξωτερικό καθώς έχει γίνει κάρτ ποστάλ κοσμώντας πολλά μέρη του κόσμου!
Το μνημείο κατασκευάστηκε περίπου την ίδια εποχή με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ, 3 έξω από τα Φιλιατρά, στην πανέμορφη παραλία του Αγρίλη αποτελώντας μεγάλη Δωρεά του γιατρού Χαρ. Φουρναράκη που είναι ο μέγας ευεργέτης της Τριφυλιακής πόλης. Το κάστρο μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιες άλλες εποχές, συνδυάζοντας αταίριαστες τοπικά και χρονικά ιστορίες, όπως συχνά συμβαίνει “στα παραμύθια της γιαγιάς”. 
Ένα μεσαιωνικό κάστρο και δίπλα του ένα τεράστιο άλογο της ομηρικής εποχής (ο Δούρειος Ίππος), πλαισιώνονται από επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα και μαζί τους οι ιππότες και οι ήρωες της Επανάστασης του 1821. Στην κυριολεξία ένα περίεργο παραμυθένιο σύμπλεγμα. Κατασκευάστηκε «για να θυμίζει σε όλους μας, έτσι με τη θωριά του, τα παραμύθια που γλυκά μας έλεγε η γιαγιά μας»“Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του”. Έτσι έλεγε, αλλά και έτσι έπραξε ο μεγάλος ευεργέτης,  Χαράλαμπος Φουρναράκης, προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση να χαρίσει ευτυχία στους συνανθρώπους του. Αλλά δυστυχώς η..Ριβιέρα της Τριφυλίας δεν έχει καν ένα δρόμο της προκοπής για τα λεωφορεία που έρχονται να το επισκεφθούν, ενώ ουδέποτε ο Δήμος ή άλλος φορέας έχει ασχοληθεί σοβαρά με την ανάδειξή του..Γ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ- Γ.ΑΣ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου