25.5.18

Η πιο σύντομη διεθνής πτήση διαρκεί μόλις 8 λεπτά

Είναι η χαρά όσων φοβούνται τα αεροπλάνα! 

Το αεροπορικό ταξίδι από μια χώρα στην άλλη διάρκειας μόλις 8 λεπτών- στην πιο σύντομη διεθνή πτήση στον κόσμο.

Σε συνεργασία με τη Βενεζουέλα, η Aruba Airlines ξεκίνησε την εν λόγω πτήση την περασμένη εβδομάδα που καλύπτει την απόσταση 50 μιλίων μεταξύ της Αρούμπα και του Punto Fijo μέσα σε οκτώ λεπτά.
Η πτήση έχει προγραμματιστεί να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή, προσφέροντας στους επιβάτες της Βενεζουέλα την ευκαιρία να ταξιδεύουν σε Κουρασάο, Μπονέρ και Μαϊάμι. 
Η τιμή, τώρα, για τη πιο σύντομη πτήση, είναι 215 δολάρια όπως βέβαια σημειώνει το travelandleisure.
Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είχε διακόψει κάθε αεροπορική και θαλάσσια πρόσβαση στην Αρούμπα, το Μποναίρ και το Κουρασάο, λέγοντας ότι οι γειτονικές νησιωτικές χώρες αντλούν πόρους από τη Βενεζουέλα και τις πωλούν στη μαύρη αγορά. Ο αποκλεισμός διήρκεσε τρεις μήνες.
Το Punto Fijo είναι ένα από τα τρία αεροδρόμια της Βενεζουέλας που εκτελεί πτήσεις προς την Αρούμπα. Οι πτήσεις προς Κουρασάο και Μποναίρ επιτρέπεται να αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Καράκας.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι το περασμένο έτος, η Swiss airline διέκοψε την 8λεπτη αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελβετία - παλαιότερα είχε τα πρωτεία της πιο σύντομης πτήσης στον κόσμο-λόγω έλλειψης επιβατών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου