24.5.18

ΕΝΦΙΑ για πάντα! Τι αποκαλύπτει το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης

Μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ φέρνει το πολυδιαφημισμένο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που περιφερόταν μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών επί ένα μήνα κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι για τον ΕΝΦΙΑ, προαναγγέλλεται η μονιμοποίηση του φόρου και μάλιστα με σταθερό, μακροπρόθεσμο εισπρακτικό στόχο τα 2,65 δισ.
«Αυτή η προσαρμογή (σ.σ. αντικειμενικών- εμπορικών αξιών) θα καταστήσει βιώσιμα, μακροπρόθεσμα, τα έσοδα (2,65 δισ. Ευρώ) και θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή του φόρου επί των ακινήτων. Επιπλέον, η προσαρμογή αυτή θα ευθυγραμμίσει το ελληνικό κράτος με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, εξαλείφοντας τις σχετικές δικαστικές διαφορές», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίμαχη παράγραφος κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι όπως και να μετονομαστεί ο ΕΝΦΙΑ, ο εισπρακτικός στόχος δεν αλλάζει.

Επίσης προαναγγέλλεται η αξιοποίηση του Περιουσιολογίου από το 2018, το οποίο τονίζεται ότι θα χρησιμεύσει για τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου και θα συμβάλει στη μείωση της φοροδιαφυγής. Την ίδια ώρα το στρατηγικό σχέδιο της ΑΑΔΕ που τυπώθηκε σε ΦΕΚ προσδιορίζει τη λειτουργία του Περιουσιολογίου από το 2020!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου