24.5.18

Ο Πατριάρχης στο Βατικανό

Στη Ρώμη βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.  Θα μιλήσει σε διεθνές συνέδριο και παράλληλα, θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο αλλά και με τον πρώην Πάπα Βενέδικτο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Φανάρι:
«Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, ανεχώρησεν εις Ρώμην, προκειμένου ίνα ομιλήση, κατόπιν προσκλήσεως, κατά το εν τη έδρα του Βατικανού διοργανούμενον Διεθνές Συνέδριον με θέμα «New Policies and LifeStyles in the Digital Age». Σημειωτέον, ότι η Α. Θ. Παναγιότης εκλήθη να κατακλείση τας εργασίας του Συνεδρίου, τελούντος υπό την αιγίδα της Α. Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου, μέλλει δε ίνα συναντηθή κατ’ ιδίαν μετ’ Αυτού, όστις θα παραθέση γεύμα προς τιμήν Του.
Ο Πατριάρχης θα έχη επίσης συνάντησιν και μετά του προκατόχου της Α. Αγιότητος Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’ εν τω καταλύματι Αυτού».
Στην επίσκεψη αυτή της αποστολής μετέχουν ο μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ο Εντιμολ. Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, (καθηγητής Πανεπιστημίου και διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, και ο κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, (υπάλληλος του Πατριαρχείου).
Ο  κ. Βαρθολομαίος θα επιστρέψει, στην Πόλη αργά το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να παραστεί στη μεγάλη γιορτή της Πεντηκοστής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου