14.6.18

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σημείωσε η πρώτη εξόρμηση εκτός της πρωτεύουσας του Νομού, στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας, παρουσία μάλιστα των συλλόγων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό, βιοτεχνικό κόσμο, επιχειρηματικό κόσμο.
Οι εισηγήσεις από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου ήταν επίκαιρες για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, αλλά κυρίως για σωρεία πολλά θεμάτων όπως το Μητρώο επιχειρήσεων, τα προσωπικά δεδομένα, τα νέα προγράμματα κι άλλα. Χαιρετισμό εκτός από τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης, απεύθυνε σε θερμό κλίμα μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του συλλόγου Φιλιατρών κ. Σαρμαντζής ενώ στο τέλος υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τους θεατές.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος δήλωσε ότι "ήταν η πρώτη επαφή γνωριμίας εκτός Καλαμάτας με φορείς και επαγγελματίες στο πνεύμα εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου, με στόχο να έρθουμε κοντά στα μέλη μας, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την ατζέντα που θα μας πάει στην επόμενη μέρα, ώστε να είμαστε στη πράξη κοντά τους και όχι στα λόγια". Πρόσθεσε ότι "ταυτόχρονα ενημερώνουμε για το σύνολο θεμάτων που τους αφορούν όπως
ευρωπαικά προγράμματα, τις παροχές-υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, αλλά και φοροτεχνικά, λογιστικά, ασφαλιστικά θέματα, εξωδικαστικό συμβιβασμό ενώ θα γίνουν συναντήσεις στις μεγάλες πόλεις της Μεσσηνίας" καταλήγοντας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με σχέδιο, ευχαριστώντας μάλιστα τους συλλόγους που παραβρέθηκαν.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Δημήτρης Τερζής ευχαρίστησε τον
πρόεδρο του φορέα, λέγοντας ότι "με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο αλλά και την παρουσία των συλλόγων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων" συμπληρώνοντας ότι "υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από το κόσμο, λύθηκαν απορίες, τέθηκαν προβληματισμοί για κοινά θέματα, αποτελώντας μια μεγάλη αρχή με το Επιμελητήριο που θα συνεχιστεί παρά την πολύχρονη απουσία του φορέα με το κοινό του" καθώς το μέλλον μας είναι κοινό. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

    ΕΠΩΝΥΜΩΣ- ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Η ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕ;
Ο οραματιστής Λέων Τολστόι είχε πει όταν ζούσε ότι "Τα μόνα έθνη που μπορεί να ονομάζονται ιστορικά είναι αυτά που αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα και την αξία των θεσμών τους". 
Στο σχολείο τα βιβλία Ιστορίας αποτιμούσαν κάποτε την παρουσία των Βαλκανίων ώστε ένα γεωγραφικό χώρο με ξεχωριστή ταυτότητα και ιδιομορφία. Κανείς δεν θα αποτολμούσε να μάθε ότι ένα μικρό κρατίδιο στο μέγεθος ενός Νομού θα ήθελε από την εποχή του Τίτο δικό του όνομα καπηλεύοντας το...αυταπόδεικτο. Αλλά οι πολιτικοί μας έκαμαν ότι δεν ήξεραν ότι το κρατίδιο εκείνο, θα γινόταν κράτος με τις ευλογίες του..."ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που έλεγαν κάποτε στην Βουλή οι οπαδοί ενός δήθεν σοσιαλιστικού μορφώματος.
Θα αποτολμούσα να ομιλήσω ως απόγονος των Ντρέδων, αλλά αν ζούσαν στην εποχή μου ίσως να μου μάθαιναν καλύτερη την Ιστορία. Ίσως να έθεταν το επιχείρημα ότι αν κάποιοι δεν αγωνίζονταν για ελεύθερη Μακεδονία ως οντότητα της Ελλάδας, σήμερα κάποιοι πολιτικοί δεν θα ήταν στις καρέκλες του για να μεγαλώσουν το βιογραφικό τους.
ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ;
Αλλά τώρα τι; ΘΑ αλλάξουμε τα βιβλία της Ιστορίας. Θα αναιρέσουμε το αυταπόδεικτο. Γιατί λένε είναι καλή η συμφωνία. Ναι αν είναι τότε, γιατί στα Σκόπια έχουν βγει τα μαχαίρια; Αν όντως είναι μεγάλο βήμα γιατί δεν είναι ιστορικό βήμα; Αν υφίσταται "Βόρεια Μακεδονία" τότε τι θα απαντήσουμε στις επόμενες γενιές όταν μας ρωτήσουν "Και καλά η Νότια Μακεδονία που είναι ωρέ;".
Δεν θα σας κουράσω. Αλλά θα θυμάμαι τα λόγια του George Santayana (1863-1952, Ισπανοαμερικανός φιλόσοφος) ότι "Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει". Τελικά δεν ξέρω τι να σας μονολογήσω. Λαός όμως που βλέπει survivor και τουρκικά σήριαλ μάλλον ξεχνά και τις αξίες του. Γιατί τώρα και με το Μουντιάλ θα αποκοιμηθεί στην θερινή του ραστώνη. Δυστυχώς...
ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου