16.6.18

Η νέα τεχνολογία στα ... σκονάκια

Στην Κρήτη μόνο, δέκα υποψήφιοι μηδενίστηκαν για σκονάκια και κινητά στις πανελλαδικές 2018.

Τα γραπτά δέκα υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, έχουν μηδενιστεί σε σχολεία - εξεταστικά κέντρα της Κρήτη, από την αρχή των  πανελλαδικών εξετάσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις αιτία δεν ήταν το κλασικό «σκονάκι», αλλά τα κινητά τηλέφωνα που μαθητές, τα οποία είτε είχαν ξεχάσει να απενεργοποιήσουν και να αφήσουν εκτός της σχολικής αίθουσας, είτε θελημένα τα είχαν μαζί τους με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν για να αποσπάσουν βοήθεια για να απαντήσουν σε θέματα.
Σε κάθε περίπτωση, τα γραπτά των υποψηφίων μηδενίστηκαν, όπως προβλέπεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιστατικά έχουν σημειωθεί σε όλους τους νομούς της Κρήτης.
Και «ανοικτή ακρόαση»  στην Κω.
Το πλέον σοβαρό περιστατικό όμως καταγράφηκε στην Κω. Μια 17χρονη  βρισκόταν σε… ανοικτή γραμμή με συγγενικό της πρόσωπο κι έπαιρνε  οδηγίες μέσω ακουστικού.  Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το περιστατικό έγινε αντιληπτό χάρη στην παρατηρητικότητα των καθηγητών που επέβλεπαν τις εξετάσεις.
H μαθήτρια είχε κρύψει πάνω της κινητό τηλέφωνο, ενώ στο αυτί της είχε τοποθετήσει μία ασύρματη «ψείρα» - ακουστικό, μέσω του οποίου βρισκόταν σε… ανοικτή γραμμή με συγγενικό της πρόσωπο που είχε αναλάβει να υπαγορεύει τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ιστορία. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η συνεργός δεν… πρόσεξε και μιλούσε ιδιαιτέρως δυνατά, με αποτέλεσμα εκτός από τη μαθήτρια να ακούσουν τη συνομιλία και οι επιτηρητές καθηγητές, οι οποίοι έπραξαν τα δέοντα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου