15.6.18

Οι κεραυνοί του ..."Μίνωα"

Η κακοκαιρία «Μίνωας»  πλήττει την χώρα από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 15/06, με βροχές και καταιγίδες που έχουν ήδη προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες τοπικού επιπέδου και περιορισμένες καταστροφές συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.  
Στο χάρτη φαίνονται τα κεραυνικά χτυπήματα που κατέγραψε το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 15:00 τοπική ώρα. Κάθε κουκίδα είναι κι ένας κεραυνός.
 Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν στα ηπειρωτικά κατά το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ  το βράδυ θα επηρεάσουν και την Κρήτη.
 Όσον αφορά την Αττική, δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν βροχές.
Το Σάββατο 16/06 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.  
Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.  Τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της και το Σάββατο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 29 βαθμούς.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου