15.6.18

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ !!! Πρόεδρος ΤΕΙ διόρισε σύζυγο και κόρη - “Τσέπωναν” μισθούς χωρίς καν να πατούν το πόδι τους

Πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατηγορείται ότι μετέτρεψε σε… οικογενειακή επιχείρηση το ίδρυμα, στο οποίο φρόντισε να προσληφθούν ως διοικητικοί υπάλληλοι η σύζυγος και η κόρη του.
Και δεν έφτανε μόνον αυτό. Επί πέντε χρόνια οι δύο γυναίκες φέρεται ότι ότι δεν πατούσαν καν το πόδι τους στις εργασίες τους, όμως εισέπρατταν κανονικά τους μισθούς τους.
Ποινικές διώξεις εναντίον τεσσάρων προσώπων
Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, άσκησε ποινικές διώξεις τόσο σε βάρος του πρώην προέδρου, ο οποίος εξακολουθεί και υπηρετεί στη διοίκηση του ιδρύματος καθώς και σε βάρος της προϊσταμένης του τμήματος μισθοδοσίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Οι ποινικές διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών, σε βαθμό κακουργήματος.
Επίσης για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι δύο υπάλληλοι, μέλη της οικογένειας του πρώην προέδρου, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης εισέπραξαν το διάστημα 2012 – 2017 το ποσό των 430.000 ευρώ, που αποτελεί και τη ζημία σε βάρος του δημοσίου.
Πώς ξεκίνησε το «κουβάρι» της υπόθεσης
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελίες και όλα ελέγχθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, πόρισμα των οποίων διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς και στα συμπεράσματα των επιθεωρητών βασίζεται η δίωξη του εισαγγελέα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα περιλαμβάνονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι δύο συγγενείς του πρώην προέδρου του ΤΕΙ απουσίαζαν συστηματικά από τις θέσεις τους έχοντας άνωθεν κάλυψη, χτυπούσαν κάρτα εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια συναδέλφων τους ή ακόμη και στελεχών του ιδρύματος.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή. Για το ίδιο πρόσωπο πριν μήνες είχαν γίνει καταγγελίες ότι είχε διοριστεί γραμματέας του ΤΕΙ, ενώ ήταν πρόεδρος, απόφαση που εμφανίζεται να υπογράφει ο αναπληρωτής του, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα. 

Πρωτο Θεμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου