14.6.18

ΠΡΟΣΟΧΗ - Έρχεται ο Μίνωας που θα "σαρώσει" την Ελλάδα

Έρχεται ο «Μίνωας» με επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Μέχρι και την Τρίτη (19 Ιουνίου) θα πλήξει την χώρα η κακοκαιρία «Μίνωας», όπως την ονόμασαν οι μετεωρολόγοι
Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών.
Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr  ο Μίνωας θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής όποτε θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.
Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως το μεσημέρι σε όλα τα ηπειρωτικά και την Εύβοια, και προς το βράδυ και στην Κρήτη. Στον επάνω χάρτη φαίνεται το εκτιμώμενο ύψος υετού από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής.
Το Σάββατο (15/06) και την Κυριακή (16/06) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στις ηπειρωτικές περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται το  εκτιμώμενο ύψος υετού από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής.
Τη Δευτέρα (17/06) και την Τρίτη (18/06) αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα.


Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ, πρέπει όμως να σημειωθεί ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. 
 Τέλος, η θερμοκρασία θα πέσει από την Πέμπτη 14/06 έως και το Σαββάτο 16/06, ενώ στη συνέχεια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

** Αρκετά ζεστό ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στο Κρανίδι Αργολίδας (36.8β), στην Αυλίδα (36.4β), στο Ακρωτήρι Χανίων (36.4β), στον Αλικιανό Χανίων (36.1β), και στο Πόρτο Ράφτη Αττικής (36.1β).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου