15.6.18

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή όλοι στο Κίνημα Αλλαγής οφείλουμε να σεβαστούμε τις 210.000 πολίτες που στάθηκαν δίπλα μας. 
Η ενότητα και ο ενιαίος λόγος πρέπει άμεσα να διασφαλιστεί. 
Δεν προσφέρουμε στην πατρίδα αν η ήρεμη δύναμη ευθύνης που είναι το Κίνημα Αλλαγής μετατρέψει το δημοκρατικό κόσμο σε «εικονομάχους» και σε «εικονολάτρες». Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα ούτε του Τσίπρα ούτε του Μητσοτάκη. 
Η πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά σωστά τοποθετήθηκε και έδωσε το πολιτικό στίγμα και την πολιτική ομπρέλα κάτω από την οποία πρέπει να σταθούμε λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή «Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων. 
Η υλοποίησή της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας» και ότι η «Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία και εάν η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα».
Αλλά και το πολιτικό στίγμα του πρώην Πρωθυπουργού και υπεύθυνου από πλευράς Κινήματος Αλλαγής Γεωργίου Παπανδρέου για την εξωτερική πολιτική είναι ξεκάθαρο: 
«Με νηφαλιότητα, είναι χρήσιμο να συζητήσουμε όλες τις πτυχές του θέματος, γιατί μόνο έτσι θα καταλήξουμε σε ένα επωφελές για τη χώρα αποτέλεσμα. 
Η δύναμη της συλλογικής επεξεργασίας είναι τεράστια, όπως και η διχαστική πολιτική επιζήμια για την πατρίδα. Για εμάς, το βασικό ερώτημα είναι, αν η συμφωνία ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο εθνικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε από κοινού. 
Η προτεινόμενη συμφωνία αποτελεί μια αφετηρία.Αποτελεί πραγματική ευκαιρία, ότι στα Σκόπια υπάρχει μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική, μετριοπαθής, φιλοευρωπαϊκή, που κατανοεί ότι, λύση χωρίς αμοιβαίους συμβιβασμούς δεν μπορεί να υπάρξει. 
 Στην Ελληνική Κοινωνία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για ειδικές παραμέτρους του θέματος και πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει ακόμα δυνατότητα να βελτιωθούν τα προβλεπόμενα για την εθνότητα και τη γλώσσα. 
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν μπροστά μας πολλά κρίσιμα βήματα ακόμα, βήματα που σε μεγάλο βαθμό αφορούν αποκλειστικά την ΠΓΔΜ. Ασφαλώς, θα πρέπει η κυβέρνηση να καταγράψει τις πτυχές που δημιουργούν προβληματισμό και να εξαντλήσει τα περιθώρια βελτιώσεων. Όσο λάθος είναι τα αρνητικά αντανακλαστικά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι, άλλο τόσο λάθος είναι να προσπερνάμε τις λογικές ενστάσεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου