13.8.18

Σε τρία μέτωπα - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

 Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα και 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα.

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών και δυνάμεων του Στρατού για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε έγκαιρα η εκκένωση των χωριών που κινδύνευαν, ενώ από νωρίς πάρθηκαν από την Αστυνομία μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ό,τι δηλαδή έπρεπε να έχει γίνει και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ειδικότερα, το Πυροσβεστικό Σώμα εκτιμώντας σε αυτήν την περίπτωση σωστά την κατάσταση, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς και τοπικούς παράγοντες πρόκειται ίσως για τη δυσκολότερη φωτιά στην περιοχή, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, την εκκένωση της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών, καθώς και της μονής Παναγιάς Γοργοεπήκοου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Εύβοιας Γιώργος Ψαθάς, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι λόγω της εξασθένησης των ανέμων θα μπορέσει η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το μέτωπο είναι τριπλό. Τέλος, εμφανίστηκε προβληματισμένος για την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς σε σημείο περίεργο, όπου δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα.
Ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων , με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου