13.10.18

Ο εθισμός στους... Τσιπροκαμμένους

Πόσοι αιώνες ελληνισμού απαιτήθηκαν, πόσοι αγώνες, πόση κατανάλωση φαιάς ουσίας και πόσες ωδίνες της μητρός πατρίδος για να γεννήσει ένα προϊόν σαν τον Πάνο Καμμένο
 
Θα μου πείτε, όσοι αγώνες απαιτήθηκαν από την Αριστερά για να φέρει στο προσκήνιο έναν Τσίπρα κι έναν Φλαμπουράρη. Όμως το ζήτημα δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι οι προαναφερθέντες συμμετέχουν στη σύνθεση της κυβέρνησης του τόπου, αποφασίζουν για τις τύχες του, ψηφίζουν νόμους στους οποίους ουδείς υπακούει μεν, είναι νόμοι δε. Αν το ζήτημα περιοριζόταν στην ποιότητα των καταθλιπτικών ελληνικών προϊόντων που μας κυβερνούν, τότε θα έφτανε η πολιτική αλλαγή για να μας απελευθερώσει. Και οι συνταγματάρχες και οι ταξίαρχοι, που θυμούνται οι παλαιότεροι, από τα σπλάγχνα της μητέρας πατρίδος είχαν πεταχτεί, σαν την Αθηνά από την κεφαλή του Διός. Έκαναν ό,τι έκαναν, μας ταλαιπώρησαν για
μερικά χρόνια, μας οδήγησαν σε μια εθνική καταστροφή, ώσπου απεβλήθησαν από το σώμα της Ελλάδος ως στοιχεία ξένα. «Η Ελλάδα δεν είναι σαν κι αυτούς και δεν ήθελε να ταυτίζεται με τα ανθρωπάκια που την κυβερνούσαν». Oσα περιμέναμε από τους εαυτούς μας στη μεταπολίτευση τα μετράμε τώρα με την απογοήτευσή μας. 
Και κυρίως με το γεγονός ότι ο δημόσιος βίος μας ταυτίζεται με τον Καμμένο, τον Τσίπρα, τον Φλαμπουράρη και τους λοιπούς. Κατάφεραν να μας επιβληθούν διότι κατάφεραν να μας πείσουν πως η Ελλάδα ολόκληρη είναι σαν κι αυτούς, πως η χώρα δεν μπορεί να βγάλει τίποτε καλύτερο από την αμορφωσιά τους, την κουτοπονηριά τους, τον καιροσκοπισμό τους. Και δεν αναφέρομαι μόνον στην πολιτική σκηνή. Αναφέρομαι σε όλον τον κοινωνικό κορμό.
Η Ελλάς κρεμασμένη στα χείλη του Πάνου Καμμένου. Τι θα αποφασίσει; Τι θα κάνει; Θα είναι ή δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή παρέα με τον Τέρενς; Πού περνάει τις ημέρες του; Τι ντύθηκε τελευταία και τι σκέφτεται; Μιλάτε σοβαρά; Τι μπορεί να σκέφτεται ένας άνθρωπος σαν τον Πάνο Καμμένο; Η Ελλάς κρεμασμένη από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα. Πότε θα κάνει εκλογές; Πώς τα πάει με τον Καμμένο; Πόσες ημέρες τώρα ασχολούμεθα με το θέμα; Υπάρχει το ποινικό έγκλημα, υπάρχει το οικονομικό έγκλημα, υπάρχει και το έγκλημα κατά της νοημοσύνης. Αν ο Καμμένος πεισμώσει, ο Τσίπρας θα πει ότι φταίει ο Μητσοτάκης, διότι εξαιτίας του αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τον Καμμένο.
Η γραφικότητα που κάποτε αγαπήσαμε, και με την οποία χρεώσαμε εαυτούς βαφτίζοντάς την «ιδιοπροσωπία», αποδείχθηκε τοξική για τον οργανισμό μας. Σε αυτήν στηρίχθηκαν οι Τσιπροκαμμένοι γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να απαλλαγεί ο οργανισμός από τον εθισμό του στις τοξικές ουσίες. 
Νικοτίνη, αλκοόλ, οπιούχα και Τσιπροκαμμένους. Φτάνεις να έχεις ανάγκη από τις ουσίες που υποτιμούν τη νοημοσύνη σου.
 
T. Θεοδωρόπουλος
Καθημερινή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου