10.10.18

Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Νέων

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου έγραψαν ιστορία αφού κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και το πανηγύρισαν. 
Πήραν μέρος στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο άνευ  στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που γίνονται στο Μπουένος Άιρες.
Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 1:40.00, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την ομάδα της Τσεχίας και στην τρίτη τη Ρουμανία!
Λίγη ώρα νωρίτερα η Φανή Τζέλη, πρωταθλήτρια στο τάεκβοντο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -55 κιλών. Γνώρισε την ήττα από την Κανθίντα Σαεγκσίν από την Ταυλάνδη με 7-3 και κέρδισε την Γερμανίδα Μπέκσταϊν με 19-11, που της έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο.
Στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις η Ελλάδα είχε κατακτήσει οκτώ μετάλλια. Κανένα όμως από αυτά δεν ήταν χρυσό. Μέχρι τώρα μετάλλια έχουν κατακτήσει
Χρυσά (1) Μπούρμπου - Κυρίδου (κωπηλασία)
Ασημένια (4) Ναστόπουλος - Λαμπρίδης (κωπηλασία - δίκωπος άνευ πηδαλιούχου), Παρασκευοπούλου (Τοξοβολία), Χρήστου (κολύμβηση), Αγγελοπούλου (κωπηλασία).
Χάλκινα (4) Διαμαντή και Νταλαμάνγκα (κωπηλασία - δίκωπος άνευ πηδαλιούχου), Εθνική ομάδα μπάσκετ, Χρυσανθόπουλος (Στίβος - επί κοντώ), Γιακουμάτος (ξιφασκία), Τζέλλη (ταε κβον ντο)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου