9.11.18

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής έχει προσκαλέσει σε ανοιχτή συζήτηση ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 7 η ώρα το βράδυ στην αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την υφιστάμενη κατάστασης της ελαιοκαλλιέργειας καθώς ξεκίνησε η ελαιοκομική περίοδος καθώς και συνολική εκτίμηση για την πορεία των τιμών του ελαιολάδου που παραμένουν καθηλωμένες.
ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Έστω και για λίγο νιώσαμε ότι είμαστε στην εποχή του φθινοπώρου! Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας μας την Πέμπτη 08 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης, κατεγράφησαν στα Φιλιατρά με 26.4 mm, στις Σπέτσες με 17.4 mm, στην Καλαμπάκα με 15.2 mm, στο Αμόνι Σοφικού με 15 mm, στα Τρίκαλα με 14.8 mm και στην Κέρκυρα με 12.4 mm βροχής σύμφωνα με τον ιστότοπο xalazi.gr.
Σύμφωνα με  τα προγνωστικά στοιχεία, από την Παρασκευή 09 έως και τις 15 Νοεμβρίου, ο καιρός θα επανέλθει στην πρότερα κατάσταση, με τις βροχές να απουσιάζουν! Ωστόσο, αυξάνονται οι πιθανότητες για μεταβολή στο σκηνικό του καιρού, στο δεύτερο 15νθημερο του Νοεμβρίου και πιθανότατα… ο χειμώνας θα μας χτυπήσει την πόρτα, οπότε προετοιμαστείτε ψυχολογικά! 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η Ιατρός Βιοπαθολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη,  ανταποκρινόμενη στην τιμητική πρόσκληση της κας Ελένης Χόβρη επικεφαλής των Med-Professionals,  συμμετείχε στο Επιστημονικό Συμπόσιο το οποίο διοργάνωσαν στο ξενοδοχείο Electra Palace, το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου 2018. Το Συμπόσιο αυτό διοργανώθηκε από τους Med-Professionals, θέλοντας να τιμήσουν την υψηλή επιστημονική κατάρτιση, όπως και  την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών Υγείας από επιστήμονες ιατρούς και φορείς Υγείας, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μεταξύ των 25 που έλαβαν τιμητική διάκριση για την προσφορά τους στην Επιστήμη, την Ιατρική Καινοτομία και τον Τουρισμό  Υγείας και Ευεξίας, ήταν και η Ιατρός Βιοπαθολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη. Η Ιατρός, αναφέρθηκε στην επιστημονική της πορεία και στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας  Υγείας που προσφέρει μαζί με όλη την ομάδα εργασίας  το Εργαστήριο της. Επίσης, τόνισε ότι ως εθελόντρια αγωνίζεται για τον Ελληνικό Τουρισμό Υγείας Διεθνώς(Αυστραλία-Λος Άντζελες) και συνεχώς στην Ελλάδα (Κως – Αθήνα και αλλού). Αναφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την Μονάδα  Τεχνητού Νεφρού που διαθέτει, καθώς και στους υπόλοιπους Φορείς Υγείας της περιοχής.
Απηύθυνε  προσκλητήριο  σε όλους, να επισκεφτούν  την Μεσσηνία και ειδικότερα την Τριφυλία, ως ιδανικό και ασφαλή προορισμό. Κατά την διάρκεια της ομιλίας της,  αλλά και κατά διαστήματα, προβαλλόταν video  με τις ομορφιές τις Τριφυλίας, τους Αρχαιολογικούς Χώρους, τους χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τις Παραλίες και τις Ξενοδοχειακές Υποδομές.  Στο συμπόσιο αυτό, μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και ο αστροφυσικός καταγόμενος εκ της Μεσσηνίας κ.Περικλής Παπαδόπουλος, την τιμητική πλακέτα του οποίου  παρέλαβε ο γιος του, ο οποίος ήρθε για τον σκοπό αυτό από την Αμερική. Σε κλίμα υψηλού επιπέδου, έγινε ανταλλαγή απόψεων και γνωστοποιήθηκαν Καινοτόμες Υπηρεσίες Υγείας που τιμούν τους Έλληνες Ιατρούς και προβάλουν την Ελλάδα διεθνώς. Ακολουθούν φωτογραφίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου