8.11.18

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για την συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2018, σε μέσα μαζικής ενημερώσεως, τοποθετήθηκε επί του κοινού ανακοινωθέντος Εκκλησίας-Πολιτείας και των μελλοντικών σχέσεων των δύο θεσμών.
Πρωτίστως, δήλωσε την έκπληξή του για τις κοινές ανακοινώσεις Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού και τα όσα αυτές περιελάμβαναν, κυρίως δε για τις δυνθυρραμβικές εκδηλώσεις, λέγοντας ότι το πλαίσιο αυτών θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό εάν αποσαφηνιστούν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα διαλαμβάνονται. Χαρακτήρισε δε την συμφωνία ως Μνημόνιο Αρχών.
 Υποστήριξε την άμεση σύγκληση του Σώματος της Ιεραρχίας, και ιδιαίτερα την ανάγκη να τεθούν κόκκινες γραμμές σε ότι αφορά τη διασφάλιση της μισθοδοσίας των Κληρικών. «Είναι ανάγκη η Ιερά Σύνοδος να συνομιλήσει με τους Εφημερίους-Κληρικούς, οι οποίοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για το όλο ζήτημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτημα για το αν οι εξελίξεις σηματοδοτούν χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, δήλωσε : «Προσωπικά διαβλέπω μεγαλύτερη σύσφυξη και εναγκαλισμό στις σχέσεις και όχι διαχωρισμό».
Τέλος υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν θα υπονομευθεί από την Ιεραρχία αλλά από αυτούς που δηλώνουν ότι αποδεσμεύτηκαν 10.000 θέσεις εργασίας για να δοθούν για διορισμό νέων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου