9.11.18

Αλέξη, τι πίνεις και δεν μας το δίνεις;

Ο λόγος του πρωθυπουργού χθες στην Βουλή, με αφορμή την ψήφιση των αναδρομικών συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, φανερώνει έναν άνθρωπο που ελάχιστη επαφή έχει με την πραγματικότητα. 
Και επειδή δεν μπορεί να μην ξέρει τι του γίνεται, το πιο πιθανό είναι να μας δουλεύει κανονικά. Να μας περνά ψιλό γαζί. Και τι δεν είπε χθες ο πρωθυπουργός!
Την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων την βάφτισε πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του. Λησμόνησε πως το πλεόνασμα που του δίνει την δυνατότητα να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση εκατομμυρίων Ελλήνων, που αυτός επέβαλε. Έκανε πως δεν θυμάται πως αυτή η χαμένη τριετία ήταν αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής του 2015. Γιατί δεν υπήρχε τότε πολιτική Βαρουφάκη, όπως
πονηρά προσπαθούν να μας πείσουν διάφορα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολιτική Τσίπρα. Αυτός ήταν ο πρωθυπουργός και το 2015.
Όταν κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις μνημονιακές πολιτικές τους, ξεχνά πως αυτός υπήρξε ο πιο μνημονιακός πρωθυπουργός όλων. Ο πρωθυπουργός που παρέδωσε και τον Λευκό Πύργο ακόμα στους δανειστές μας. Που έκανε πράγματα που ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου ούτε καν σκέφτηκαν να τα κάνουν, γιατί υποθήκευαν όλον τον πλούτο της χώρας. Και τώρα έρχεται, τιμητής, να κουνήσει το δάχτυλο του, με την γνωστή θρασύτητα του, σε αυτούς που ο όχλος των «ψεκασμένων» προσπαθούσε να ανατρέψει. Κουνά το δάχτυλο του αυτός που, ενώ η χώρα ανέκαμπτε, με τις εκλογές που προκάλεσε, την πήγε τρία χρόνια πίσω.
Τελικά, ίδιον της Αριστεράς είναι η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Και όπλο της, η θρασύτητα του λόγου με τον οποίον αντιστρέφεται η πραγματικότητα. Όποιος άκουγε χθες τον πρωθυπουργό θα νόμιζε πως κυβερνά άλλη χώρα ή πως βρίσκεται σε μια παράκρουση. Θα νόμιζε πως ο Α. Τσίπρας ξύπνησε μετά από έναν ύπνο που διήρκεσε τρεισήμισι χρόνια. Ή πως απευθύνεται σε χώρα όπου κατοικούν λωτοφάγοι. ( Η πικρή αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα λωτοφάγοι, σε πείσμα των καιρών.)
Το έχουμε γράψει αρκετοί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει μια κατεστραμμένη οικονομία στην Νέα Δημοκρατία. Το κύριο μέλημα των στελεχών του είναι η πολιτική τους επιβίωση. Δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των δανειστών ούτε με τις υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης που θα ακολουθήσουν. Δεν τους ενδιαφέρουν όλα αυτά. Μπορεί μάλιστα και να τα καταγγείλουν. Μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές ίσως και να ξαναφορέσουν την αντιμνημονιακή προβιά τους, για να απευθυνθούν σε αυτούς που ακόμα πιστεύουν πως τα μνημόνια έφεραν την κρίση. Ας μην έχουν αυταπάτες διάφοροι καλοπροαίρετοι που πιστεύουν πως ο Τσίπρας άλλαξε. Πως έχει γίνει σοσιαλδημοκράτης. Θα πορευθεί μέχρι τις εκλογές με όπλο του την θρασύτητα, τον διχαστικό λόγο, αδιαφορώντας για την επόμενη ημέρα. Και ας γνωρίζει και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πως θα αντιμετωπίσει καταστάσεις μέχρι τις εκλογές που δεν μπορεί να τις φανταστεί, καθώς κυβερνούν την χώρα άνθρωποι που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Ας κάνει τον προγραμματισμό της με αυτό ως δεδομένο, αν δεν θέλει να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού αξίζει να μελετηθεί σοβαρά από το επιτελείο του Κ.Μητσοτάκη, ώστε να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα για τα περαιτέρω.
  Σ. Μουμτζής
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου